Laidiens no arhīva:

Citādie lauki

Lauku tūrisma vēsturē vēl nebijis projekts

AgroPols
18.12.2003

Latvijas Lauku tūrisma asociācija Lauku ceļotājs sadarbībā ar Lietuvas un Igaunijas lauku tūrisma asociāciju uzsākusi lauku tūrisma vēsturē jauna projekta "Vienota informācijas sistēma maziem un vidējiem uzņēmumiem lauku teritorijās - vienota attīstības stratēģija lauku tūrismam Baltijā" īstenošanu. Projekta ietvaros Baltijas lauku tūrisma attīstībā tiks ieguldīti Ls 72 tūkst., no kuriem 80% tiks finansēti no Eiropas Savienības Phare programmas.
Projekta galvenais mērķis ir veicināt lauku tūrismu kā ekonomiski aktīvu sektoru uzņēmējdarbībā laukos, izveidojot vienotu informācijas sistēmu maziem un vidējiem uzņēmumiem lauku teritorijā visā Baltijā. Vienlaikus šis projekts veicinās arī Baltijas kā vienota tūrisma galamērķa atpazīstamību, paaugstinās ceļotāju uzticību šim reģionam un atvieglos lauku tūrisma pakalpojumu pieejamību.
Projekta ietvaros tiks izveidota vienota informācijas un rezervēšanas sistēma internetā, kurā tiks iekļautas dažādas atpūtas vietas (lauku mājas, brīvdienu mājas, viesu mājas, viesnīcas un kempingi) visās trijās Baltijas valstīs.
Sistēmā par katru atpūtas vietu tiks ievietotas fotogrāfijas, apraksts par pakalpojumiem un to cenām, kā arī shematiska atzīme Baltijas valstu kartē. Naktsmītņu saimnieki, kam būs pieejams internets, paši varēs ievietot tajā savas mājas noslogojuma kalendāru, kā arī saņemt un apkalpot tūristu naktsmītņu pieteikumus.
Projekta īstenošanas gaitā taps arī reklāmas bukleti četrās valodās, kas popularizēs lauku tūrisma iespējas Baltijas valstīs un jauno interneta rezervāciju sistēmu.

Sīkāka informācija
par šo projektu internetā http://www.celotajs.lv/Phare_lv.htm

AgroPols

x

Paroles atgadināšana