Laidiens no arhīva:

Ražība

Izdots reģistrēto līdzekļu saraksts 2004. gadam

Jānis Āboliņš, AgroPols
23.01.2004

Latvijas Augu aizsardzības likums atļauj valstī lietot tikai reģistrētus augu aizsardzības līdzekļus.
Valsts augu aizsardzības dienests (VAAD) ir izdevis "Latvijas Republikā reģistrēto augu aizsardzības līdzekļu sarakstu 2004". Sarakstā atrodami visi Latvijas Republikas augu aizsardzības līdzekļu reģistrā esošie preparāti un to lietojums, kā arī augu aizsardzības jomu regulējošie normatīvie akti - Augu aizsardzības likums, Ministru kabineta noteikumi "Augu aizsardzības līdzekļu izplatīšanas, glabāšanas un lietošanas noteikumi", izraksts no Aizsargjoslu likuma, kas attiecas uz augu aizsardzības pasākumiem, kā arī VAAD tālruņu numuri. Izdevumā ievietota arī decimālā kodu sistēma graudaugu attīstības stadiju noteikšanai, rapšu un sēkleņu augļu koku fenoloģiskās attīstības skalas, kas var palīdzēt izprast noteikto augu aizsardzības līdzekļu lietojumu.
Salīdzinot ar pagājušā gada sarakstu, ir palielinājies augu aizsardzības līdzekļu skaits, vairākiem preparātiem ir izmainīts lietojums (apstrādājamie kultūraugi, preparātu devas). Sarakstā nav iekļauti no augu aizsardzības līdzekļu reģistra izslēgtie preparāti Antio 25 e.k., Logrāns Ekstra 62 d.g., Pegazs 250 s.k., Ridomils MC 72 p.s., Sandofans 25 p.s., Sandofans M8 p.s. un Satis18 p.s. To krājumus atļauts izplatīt līdz 2004. gada 1. maijam un izlietot šā gada sezonas laikā. No augu aizsardzības līdzekļu reģistra izslēgts arī Fundazols 50 p.s., un tā atlikumus atļauts izplatīt un izlietot līdz šā gada 26. maijam.
Izdevumu var iegādāties lielākajās augu aizsardzības līdzekļu tirdzniecības vietās. Par tā iegādes iespējām vairumā interesēties VAAD pa tālruni 7322983.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana