Laidiens no arhīva:

Ražība

Priekšlikumi EPPO

Elīna Vimba, AgroPols
28.01.2004

Pēc Valsts augu aizsardzības dienesta (VAAD) iniciatīvas 15. un 16. janvārī Rīgā notika Baltijas un Ziemeļvalstu augu aizsardzības dienestu vadītāju tikšanās EPPO in future, lai diskutētu par Eiropas un Vidusjūras augu aizsardzības organizācijas (EPPO) attīstību pēc Eiropas Savienības (ES) paplašināšanās.
Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Norvēģijas, Zviedrijas, Somijas un Dānijas pārstāvju tikšanās mērķis bija izstrādāt kopīgu Baltijas un Ziemeļvalstu nostāju un priekšlikumus par EPPO turpmāko darbību, funkcijām un resursu sadalījumu pēc 10 valstu pievienošanās ES.
Diskusiju dalībnieki vienojās, ka 25 ES valstu kopējā tirgus attīstība būtiski ietekmēs EPPO darbību, tāpēc organizācijas turpmākās darbības pamatvirziens būtu svarīgas zinātniskās informācijas nodrošināšana un piegāde dalībvalstīm, mazinot regulējošo rekomendāciju nozīmi un plūsmu.
Lai novērstu karantīnas organismu izplatīšanos pāri vienas valsts robežām, EPPO būtu jādarbojas kā koordinatorei, kas pārrauga daudzpusīgas karantīnas organismu izskaušanas pasākumus, kā arī būtu jāizstrādā jauna vai uzlabota, galvenokārt uz specifiskām augu kultūrām (uz kurām augu aizsardzības līdzekļi iedarbojas ierobežoti vai neiedarbojas nemaz) koncentrēta augu aizsardzības pasākumu sistēma.
Baltijas un Ziemeļvalstu augu aizsardzības dienestu vadītāju idejas un priekšlikumi tiks izmantoti Ziemeļvalstu valdību gatavošanās procesā EPPO darba grupām šā gada jūnijā Sočos (Krievijā).
Priekšlikumu EPPO darba grupām prezentēs Valsts augu aizsardzības dienesta vadītājs Ringolds Arnītis.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana