Krāšņumam

Ķirbji virtuvēs gozē sānus

Zaļā Zeme, Dabas aizsardzības pārvalde
06.10.2009

"Nav jau tādi, kā citus rudeņus," par lielajām ogām saka vecpiebaldziete Benita Zvejniece. Viņas dārziņā ķirbjiem allaž ierādīta vieta. Šorudens novākti 27 dažādu šķirņu ķirbji, svarīgākie sver ap 15 kilogramu. "Gan ķirbju mazāk, gan nav tik lieli kā citus gadus," saka Benita.


(Fragments) "Nav jau tādi, kā citus rudeņus," par lielajām ogām saka vecpiebaldziete Benita Zvejniece. Viņas dārziņā ķirbjiem allaž ierādīta vieta. Šorudens novākti 27 dažādu šķirņu ķirbji, svarīgākie sver ap 15 kilogramu. "Gan ķirbju mazāk, gan nav tik lieli kā citus gadus," saka Benita.

Šī vasara ķirbjiem īsti nepatikusi. Pavasarī nevarēja saņemties uz augšanu, bija sauss un vēss, vien augusta otrā pusē sāka tā kārtīgāk pieņemties svarā.
"Ķirbji jāstāda, lai ziemeļu vējš neķer. Pavasaros ilgi sedzu," pieredzē dalās raunēniete Marta Nagle un priecīgi rāda šīrudens ražu. Lielākie ap 12 kilogramus smagi, mazākajiem deviņi kilogrami svarā. Bijušas gan vasaras, kad kaimiņu vīri saukti talkā celt vairāk nekā 20 kilogramus varenos apalīšus.
"Ķirbji man dārzā audzēti vienmēr. Ar dārza kaimiņiem pamaināmies sēklām.


Saite: http://www.tvnet.lv/zalazeme/green/article.php?id=84791

Dabas aizsardzības pārvalde

x

Paroles atgadināšana