Iepriekšējos gadus pašvaldība rīkoja akciju, iedzīvotāju savāktās lapas aizvedot bez maksas. Taču, ņemot vērā ekonomisko situāciju, pašvaldība šogad to nevar atļauties. (Pērn lapu aizvešana tai izmaksāja 30 tūkstošus latu.) Tāpēc iedzīvotājiem jādomā pašiem, kur likt nobirušās lapas un citus zaļos atkritumus. Iespējas ir vairākas. Viena - pašiem savā teritorijā veidot komposta kaudzes, jo dārzkopības speciālisti norāda, ka komposta zemi var teicami izmantot dārza augsnes uzlabošanai.

Taču, iespējams, ka ne visi pilsētas privātmājās dzīvojošie vēlas savā teritorijā veidot kompostu. Tāpēc pašvaldība aicina lapas vest uz pašvaldības norādīto vietu, kur tās tiek kompostētas, vai vešanai izmantot kāda uzņēmuma pakalpojumus, kas to paveiks jūsu vietā. Protams, par to būs jāsamaksā.
Jau rakstījām, ka Cēsīs, Austrumu ielā 5, atvēlēta vieta pilsētas kopējās komposta kaudzes veidošanai. "Druva" pārliecinājās, ka cēsnieki to labprāt izmantot, vedot turp dažādus zaļos atkritumus - nopļautu zāli, lapas, ābolus. Jā, šajā ābolu gadā, kad ne pašiem apēst, ne zaptēs savārīt, nekas cits neatliek kā vest augļus uz komposta kaudzi.

Cēsu novada pašvaldības komunālās nodaļas komunālinženiere Anita Bukeja apstiprināja, ka lapu centralizēta vešana šogad nenotiks, tāpēc iedzīvotāji aicināti to paveikt pašu spēkiem. Pašvaldība komposta laukumu Austrumu ielā cenšas uzturēt, kontrolējot kārtību un ar tehniku sastumjot atvesto vienkopus, lai atbrīvotu vietu jauniem pievedumiem. Tiek sekots līdzi, lai neparādās neatbilstoši atkritumi, bet šobrīd cēsnieki ievēro nosacījumus un ved turp tikai zaļos atkritumus.