Krāšņumam

Izstāde "Dārzs. Flora 2010"


15.04.2010, 12:00, Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā, Rīgā

Izstāde "Dārzs. Flora 2010" Ķīpsalā gaida ikvienu, kam ir "zaļie pirkstiņi"

Līdz ar pavasara iestāšanos un dabas mošanos dārzkopji, puķkopji un ikviens, kam audzēšanas prieks ir sirdslieta, sēj, stāda, piķē, pārstāda un ar nepacietību gaida sava darba rezultātu. Izstādē "Dārzs un Flora 2010", kas notiks no 15. līdz 18. aprīlim, jebkurš interesents varēs atrast visu nepieciešamo - sēklas, stādus, siltumnīcas, instrumentus, tehniku un dārza mēbeles - visu, lai dārza darbi izdotos!

"Šobrīd daudzi atgriežas pie tradicionālām vērtībām un vēlas savā dārziņā, balkona kastē vai uz palodzes redzēt pašu stādītas puķes, pusdienās ēdienu bagātināt ar tikko plūktām dillēm un salātus pagatavot no pašu izaudzētiem dārzeņiem. Tādēļ šogad īpaši paredzam apmeklētāju interesi par stādiem, sēklām un dažādām dārza tehnikām un instrumentiem," saka izstādes "Dārzs.Flora" projekta vadītāja Ingrīda Nežborte.

Izstādē būs plašs puķu un dārzeņu sēklu, ogulāju, košumkrūmu un koku stādu piedāvājums. Domājot par dārzu labiekārtošanu, izstādē apmeklētāji varēs izvēlēties dārza mēbeles un mājiņas, lapenes, nojumes, pergolas, šūpuļkrēslus, žogus un citu produkciju un pakalpojumus.

Izstādes piedāvājumā būs arī dārza tehnika un inventārs, augsnes uzlabotāji, augu aizsardzības līdzekļi. Izstādē būs plašs siltumnīcu piedāvājums - sākot no mazām un viegli pārvietojamām, beidzot ar lielām un bagātīgai ražai paredzētām siltumnīcām. Dārza darbiem noderēs arī dažādu tehnoloģiju zāles pļāvēji, dārza traktori, trimmeri un dzīvžogu šķēres.

Profesionāļu palīdzība dārzu iekārtošanā

Tie, kas savā dārzā iecerējuši lielākas izmaiņas un plāno sarežģītākus darbus, varēs saņemt profesionāļu padomus un konsultācijas. Izstādē piedalīsies speciālisti, kas piedāvā zālienu ierīkošanu, apzaļumošanu, teritoriju sakopšanu, bīstamo koku izzāģēšanu, apstādījumu projektēšanu, teritoriju labiekārtošanu, vecu dārzu atjaunošanu, akmeņdārzu veidošanu, koku vainagu veidošanu u. c. pakalpojumus.

Būs daudzveidīga kukaiņu un savvaļas augu pasaules ekspozīcija

Stendā, ko veidojuši Latvijas Universitātes Bioloģijas institūts sadarbībā ar Latvijas Entomoloģijas biedrību, izstādes apmeklētāji varēs iepazīties ar daudzveidīgo kukaiņu un savvaļas augu pasauli, aplūkot tos kolekcijās un akvārijos. Būs iespējams apskatīt mikroskopā blusas, ērces un citas sīkas radības, uzzināt kā pareizi pagatavot putnu būrīti konkrētai putnu sugai, konsultēties ar institūta speciālistiem dažādos ekoloģijas jautājumos, tai skaitā uzzināt kā mainījies Latvijas vides stāvoklis pēdējos 20 gados. Bērniem būs sagādāta iespēja demonstrēt savas radošās spējas un uzzīmēt skaistāko vai briesmīgāko kukaini.

3D Dārznieks iepazīstinās ar dārzu projektēšanas un vizualizācijas datorprogrammu

3DDārznieka stendā tiks prezentēta dārzu projektēšanas un vizualizācijas datorpogrammas latviešu valodas versija, kā arī sniegti padomi tās lietošanā. Stenda apmeklētājiem būs iespēja programmu izmēģināt pašiem un pārliecināties par tās piemērotību katram interesentam.

Savukārt 15. un 16. aprīlī 3DDārznieka stendā tiks organizētas meistarklases, ko vadīs programmas izstrādātājkompānijas vadītājs Dmitrijs Paškovs. Viņš demonstrēs programmas pamatfunkcijas, iepazīstinās ar jaunumiem, atbildēs uz jautājumiem un sniegs konsultācijas darbā ar programmu.

Vairāk par dalībnieku piedāvājumu - www.bt1.lv/df



Informācija
Izstādes darba laiki:

15. aprīlis 12.00 - 18.00

16. - 17.aprīlis 10.00 - 18.00

18.aprīlis 10.00 - 17.00

Ieejas biļetes visām izstādēm:

Biļetes cena - Ls 2

Nozares studentiem, pensionāriem, skolēniem, bērniem - Ls 1,50

Visiem medniekiem, uzrādot mednieku apliecību - tikai Ls 1




Izziņas

Inese Libere, BT 1 mediju koordinatore


Tālr.: 67065011;


e-pasts: inese.libere@bt1.lv

Izstāžu rīkotājsabiedrība BT1

x

Paroles atgadināšana