Krāšņumam

Pavasara svētki


24.04.2010, 09:00, Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs (Kandavas ielā 2, Rīgā)

Svētkos dalību pieteikuši gandrīz 100 stādu audzētāji. Ikvienam būs iespēja ne tikai iegādāties stādus, augļu kokus un telpaugus, bet arī iegūt padomus par to stādīšanu un kopšanu, kā arī nogaršot dažādas kartupeļu un zirņu šķirnes.

Līdz ar pirmajiem pavasara ziediem Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs rīko svētkus dārzu kopējiem un pavasara baudītājiem. Pasākumā piedalīsies stādu audzētāji no visas Latvijas ar krāšņi ziedošiem krūmiem, ziemcietēm, augļu kokiem un telpaugiem. Turklāt varēs ne tikai iegādāties sev nepieciešamo, bet arī saņemt speciālistu padomus par augu stādīšanu, kopšanu un piemērotāko stādu izvēli.

Šogad svētku apmeklētājiem būs lieliska iespēja iepazīt vietējos kartupeļus, zirņus un neparastus graudaugus. Būs iespēja uzzināt par šo šķirņu atšķirībām, kā arī saņemt padomus par to audzēšanu un nogaršot Pavāru kluba gatavotos gardumus no dažādām kartupeļu un zirņu šķirnēm, ko ne tikai degustēšanai, bet arī iegādei sarūpējuši Valsts Priekuļu laukaugu selekcijas institūta speciālisti, kas interesentiem sniegs arī konsultācijas.

Īpašas aktivitātes svētkos paredzētas bērniem - orientēšanās spēle, izjāde un dažādas radošas nodarbes.

Turklāt Botāniskajā dārzā joprojām apskatāma, pasmaržojama un izmēģināma uz savas ādas izstāde "Augi tavā kosmētikā".



Informācija
Apmeklētājiem dārzs no oktobra līdz aprīlim atvērts no plkst. 9.00 līdz 16.30, no maija līdz septembrim no plkst. 9.00 līdz 19.00.
Ieejas maksa: skolēniem Ls 0,50, pensionāriem un studentiem - Ls 1,00, pieaugušajiem - Ls 1,50. Ieeja bez maksas: pirmsskolas vecuma bērniem, Latvijas Universitātes studentiem un darbiniekiem, internātskolu audzēkņiem un I un II grupas invalīdiem.


Izziņas
Anta Sparinska,

Latvijas Universitātes Botāniskā dārza direktore

E-pasts: anta.sparinska@lu.lv

Tālrunis: 29446249, 67450852

Latvijas Universitāte

x

Paroles atgadināšana