Horizontālās agrobiznesa

Zemnieku Saeimai pēc nedēļas kongress- jānāk "svaigām idejām". Tā Juris Lazdiņš

Mārtiņš Trons, Zemnieku Saeima (ZSA)
25.02.2010

Š. g. 5. martā nu jau 12. reizi notiks Zemnieku Saeimas kongress, kurā kopā pulcēsies Zemnieku Saeimas biedri. Zemnieku Saeima ir spēcīgākā tirgus orientēto lauksaimnieku organizācija, kas apvieno dažāda lieluma saimniecības no visām nozarēm un visiem Latvijas rajoniem, galvenokārt ģimenes saimniecības.

„Latvijas lauku nākotnes attīstībai ir nepieciešamas jaunas, modernas idejas. Mēs vēl nesen vērtējām lauksaimniecības attīstību 20 gadu garumā, ir skaidrs, ka jāiesaista arvien jauni, aktīvi lauksaimnieki, t.sk., jaunieši, kas ar savām zināšanām un idejām varētu dot „svaigu” dzinuli, veidotu lauku reģionu attīstību pievilcīgu uzņēmējiem un vēlētos būt daļa no Latvijas lauku attīstības politikas veidotājiem,” pārliecināts ir Zemnieku Saeimas priekšsēdētājs Juris Lazdiņš.

Tādēļ Zemnieku Saeima kongresā aicinās lauksaimniekus aktīvāk iesaistīties lauksaimniecībā un lauku attīstībā. Tāpat arī jaunieši, kas būtu ieinteresēti piedalīties lauksaimniecības attīstībā būs laipni gaidīti kongresā. Lauksaimniecības nozare piedzīvo daudzas pārmaiņas un šīm pārmaiņām ir vajadzīgas jaunas zināšanas, jaunības pašpārliecinātība un papildus darba spars.

Zemnieku Saeimas kongress notiek reizi gadā, kurā biedri apspriež aktuālās tendences nozarē un pieņem lēmumu turpmākai darbībai.

Šogad kongresa galvenās tēmas un diskusijas būs par lauksaimniecības sektora attīstības tendencēm un prognozēm, kopējo lauksaimniecības politikas reformu pēc 2013. gada – Latvijas iespējām un izaicinājumiem, sadarbības stiprināšanu ar Latvijas Pašvaldību savienību lauku reģionu attīstībā un plānotām atbalsta programmām lauksaimniekiem.

Kongresā aicināti piedalīties LR Ministru prezidents, Zemkopības ministrs, Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdētājs un Zemkopības ministrijas politikas plānošanas departamentu vadītāji.

Kā katru gadu, arī šogad, kongresa laikā Zemnieku saeima apstiprinās darbības programmu 2010. gadam, tāpat līdzīgi kā citus gadus – kongresa laikā jaunie biedri varēs iestāties Zemnieku saeimā bez iestāšanās maksas.

Zemnieku Saeima (ZSA)

x

Paroles atgadināšana