Horizontālās agrobiznesa

Par jauno lauksaimnieku konkursa „Senču aicinājums 2013” titulu cīnīsies 40 pretendenti

Zemnieku Saeima (ZSA)
15.10.2013

Biedrības “Zemnieku saeima” (ZSA), Eiropas Parlamenta (EP) deputātes Sandras Kalnietes un žurnāla “AgroTops” rīkotajā konkursā “Senču aicinājums 2013″ šogad ir pieteikti 40 jaunie lauksaimnieki no visas Latvijas. Konkursa rīkotāji ir gandarīti par jauno lauksaimnieku atsaucību un aktivitāti, jo tas pierāda lauksaimniecības nozīmi arī jaunatnes vidū!

Nākamo 2 nedēļu laikā Zemnieku saeimas birojā izvērtēs pretendentu atbilstību konkursa nolikumam, savukārt tālāk pretendentu vērtēšana notiks pēc izvirzītajiem kritērijiem un punktu skalas, apmeklējot jauno lauksaimnieku saimniecības.

Žūrijas locekļi konkursa dalībniekus vērtēs pēc šādiem vērtēšanas kritērijiem:

- saimniecība: radoša, pelnoša, efektīva, videi draudzīga,

- sociālā atbildība un sabiedriskais darbs (apkaimē, novadā, nozarē utml.),

- profesionālā pilnveidošanās mūžizglītība – profesionālā pilnveidošanās (mācības, kursi, stažēšanās, serifikāti, līdzdalība profesionālos pasākumos starptautiski utml.),

- spēja pārzināt un orientēties savā biznesā.

Apbalvošana norisināsies „Lauksaimnieku gada ballē” 2014. gada janvārī, kur uzvarētājam tiks pasniegta tēlnieka Paula Jaunzema darinātā balva un pilnībā apmaksāts trīs dienu brauciens 2 personām ar piedalīšanos vienā no vadošajām Eiropas lauksaimniecības izstādēm/gadatirgiem/pasākumiem. Kā arī visiem konkursa dalībniekiem veicināšanas balva – piedalīšanās divu dienu Jauno līderu personīgās un profesionālās izaugsmes apmācībās un simpātiju balvas no konkursa atbalstītājiem.

Konkurss pirmo reizi tika organizēts 2010. gadā, un gadu gaitā par konkursa uzvarētājiem kļuva Inga un Zigmunds Kalniņi no Kazdangas Aizputes novadā, Valdis Zujs no Rēzeknes novada Pušas pagasta un Jānis Vaivars no Skrīveru novada.

Zemnieku Saeima (ZSA)

x

Paroles atgadināšana