Horizontālās agrobiznesa

"Zemnieku saeima" aicina iedzīvotājus ievērot biodrošības pasākumus, dodoties uz Āfrikas cūku mēra skartajiem reģioniem

Rita Ignāte, Zemnieku Saeima (ZSA)
30.07.2014

Tuvāko nedēļu laikā Āfrikas cūku mēra skartajās teritorijās ir plānoti vairāki ievērojami pasākumi kā mednieku festivāls "Minhauzens" Višķos 1.-3. augustā vai Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas diena Aglonā 15. augustā, uz kuriem gatavojas doties ievērojams skaits iedzīvotāju. Biedrība "Zemnieku saeima" aicina ikkatru svētku dalībnieku un Āfrikas cūku mēra skarto teritoriju apmeklētāju ievērot biodrošības pasākumus, lai mazinātu iespēju, ka notiek šī vīrusa tālāka izplatība.

Zemnieku saeimas priekšsēdētājs Juris Lazdiņš uzsver: "Āfrikas cūku mēra lielākais izplatītājs ir cilvēks gan caur iegādāto uzturā lietojamo pārtiku, gan ar apģērbu vai apaviem, gan transportu. Tādēļ aicinu, ja cilvēki dodas uz pasākumiem Āfrikas cūka mēra skartajā teritorijā, ikkatram, neatkarīgi no vecuma, dzīves vietas vai nodarbošanās, būt atbildīgam un pievērst pastiprinātu uzmanību biodrošībai. Aicinu pēc svētku apmeklējuma rūpīgi mazgāt apavus, apģērbu un nomazgāt transporta riepas, kā arī kopumā izvērtēt, vai Āfrikas cūku mēra skartā teritorija tik tiešām ir jāapmeklē. Ir jāsaprot, ka pieņemtais lēmums par pasākuma apmeklēšanu neveiksmīgas apstākļu sakritības gadījumā var nopietni ietekmēt lauksaimniecību un valsts ekonomiku kopumā."

Līdzīgi Zemnieku saeima aicina citu pasākumu potenciālos rīkotājus izvērtēt nepieciešamību organizēt aktivitātes Āfrikas cūku mēra skartajā teritorijā, lai tādējādi mazinātu iespēju izplatīt vīrusu.

Atgādinām, ka Āfrikas cūku mēris nav bīstams cilvēkiem un visaktuālākā informācija par Āfrikas cūku mēra izplatību, kā arī rekomendācijas iedzīvotājiem slimības izplatības mazināšanai ir atrodamas Pārtikas veterinārā dienesta mājaslapā www.pvd.gov.lv .

Zemnieku Saeima (ZSA)

x

Paroles atgadināšana