Horizontālās agrobiznesa

Kampaņas ir, svarīgākais patērētājiem iegādāties vietējos produktus

Līva Liepniece, Zemnieku Saeima (ZSA)
26.08.2014

Lai mīkstinātu Krievijas pārtikas embargo radītās sekas, Latvijas mazumtirgotāji un nevalstiskās organizācijas pakāpeniski ievieš atbalsta kampaņas vietējo produktu pastiprinātai popularizēšanai. Biedrība "Zemnieku saeima" iesaistās kampaņā "Pērc vietējo", atbalsta mazumtirdzniecības tīklu uzsākto patērētāju informēšanu par vietējiem produktiem un rūpīgi sekos līdzi, lai visās aktivitātēs tiktu izpildīts sākotnējais uzstādījums un netiktu maldināti patērētāji par produktu izcelsmes valsti.

Biedrības "Zemnieku saeima" priekšsēdētāja vietniece Maira Dzelzkalēja: "Šobrīd tirdzniecības vietās tiek uzsāktas informatīvas kampaņas , ar kuru palīdzību pastiprināti tiks reklamēti vietēji produkti. Šāds solis ir apsveicams, un mēs ceram, ka vietējo produktu popularizēšana nenotiks tikai krīzes situācijās, kā tas ir šobrīd ar Krievijas noteiktā pārtikas embargo radītajām sekām, bet tā būs standarta prakse ilgtermiņā. Izvietojot īpašu noformējumu pašmāju produktiem, patērētājiem būs vieglāk orientēties ražojumos, un, pērkot vietējo produktu, atbalstīt Latvijas ekonomiku un lauksaimniekus.

Vakar, izstaigājot tos veikalus, kuri jau ir paziņojuši par informatīvās kampaņas uzsākšanu, un apskatot plauktus, secinājām, ka norādes izvēlēties vietējos produktus ir izvietotas gan precīzi, gan haotiski maldinoši, gan citos veikalos vispār nav atrodamas. Mēs aicinām arī pārējās veikalu ķēdes, kuras līdz šim nav uzsākušas pastiprinātu Latvijas produktu reklamēšanu, to darīt, jo šis ir viens no veidiem, kā novērst Krievijas embargo radītos zaudējumus Latvijas tautsaimniecībai. Savukārt mēs pastiprināti sekosim līdzi, lai veikalos informatīvās norādes tiktu precīzi izvietotas un pircēji netiktu maldināti."

Zemnieku Saeima (ZSA)

x

Paroles atgadināšana