Horizontālās agrobiznesa

Biedrība "Zemnieku saeima" prezentē Latvijas produktus Eiropā

Edgars Bērziņš, Zemnieku Saeima (ZSA)
25.09.2015

No 24. līdz 25.septembrim Kaceres pilsētā, Ekstramaduras reģionā Spānijā norisinās projekta MARLO noslēguma pasākums. Z/s "Velcsiljāņi" vadītāji Juris un Maira Sprukuļi, SIA "Verry berry" mārketinga vadītāja asistente Zanda Bībere, atpūtas kompleksa "Rožmalas" šefpavārs Gints Mauriņš, kā arī Zemnieku saeimas biroja eksperti sadarbībā ar Kipras, Spānijas, Itālijas un Lietuvas pārstāvjiem ir arī devušies uz Spāniju, lai izvērtētu projekta rezultātus un dalītos savā pieredzē. Pasākuma ietvaros notiek starptautiska konference, kurā vietējie ražotāji piedalīsies ar produktu prezentācijām. Noslēguma daļā notiks nacionālo ēdienu gatavošana un degustācija.

Projekta partneru delegāciju sastāvā esošie pavāri pārsteigs ar dažādām veltēm. Latvijas pārstāvji ir paredzējuši gatavot tradicionālo rupjmaizes kārtojumu no mūsu īpašā un vienlaikus tradicionālā produkta - rupjmaizes, "Very Berry" rīvētajām dzērvenēm un putukrējuma, kas iegūts no Latvijas gotiņu piena. Latvijas pārstāvjiem šī ir lieliska iespēja ne tikai ar Latvijas veltēm cienāt interesantus no visas Eiropas, bet arī uzteikt mūsu produkti kvalitāti un uzturvērtību.

Lietuvas pārstāvji pasākumā piedalās ar "super" salātiem no bioloģiskiem produktiem, Kipras partneri, savukārt, gatavos nacionālos ēdienus: vistas Souvlaki, tzatziki un grieķu/ciema salātus. Tikšanās otrajā dienā konferences dalībnieki apmeklēs CACERES reģiona tradicionālā siera ražošanas interaktīvo muzeju: Pastoralia - Torta del Casar.

Uzziņai: Projekts MARLO "Vietējo un bioloģisko pārtikas produktu mārketings un sadarbība ilgtspējīgai Eiropas lauku teritoriju attīstībai". MARLO projekta mērķis ir tradicionālo un bioloģisko produktu mārketings, izmantojot tūrisma nozares iespējas un uzsverot dažādu ieinteresēto pušu sadarbības tīkla iespējas.

Projekta ietvaros izstrādāts mārketinga metodiskā līdzeklis (e-grāmata) latviešu valodā. Projektā izstrādātie mācību materiāli pieejami: www.lovelocalfood.jimdo.com/training-tools/latvian-latviski/ .

Zemnieku Saeima (ZSA)

x

Paroles atgadināšana