Horizontālās agrobiznesa

"Zemnieku saeima" pagājušonedēļ tika pārstāvēta vairākos starptautiskos pasākumos

Edgars Bērziņš, Zemnieku Saeima (ZSA)
26.10.2015

"Zemnieku saeima" valdes priekšsēdētāja vietniece, COPA viceprezidente Maira Dzelzkalēja pagājušonedēļ piedalījās vairākos starptautiskos pasākumos Eiropā, kur pārstāvēja Latvijas lauksaimnieku intereses.

Nedēļas sākumā Milānā norisinājās diskusija - seminārs "ES lauksaimniecības struktūra: vai saimniecības lielumam ir nozīme". Šobrīd Eiropā sākas sarunas par Kopējās lauksaimniecības politikas plānošanu periodam pēc 2020.gada. Viens no Milānas diskusijas jautājumiem vistiešākā mērā saistās ar lauksaimniecības nozares nākotni - vai Eiropa būtu gatava lauksaimniecības atbalsta maksājumu pārtraukšanai. Tika apspriesta gan šāda soļa iespējamā ietekme uz pārtikas cenu, gan saimniecību, īpaši mazo, konkurētspējas saglabāšanu. Ļoti būtiska ir Latvijas pārstāvniecība šādos pasākumos. Tas ļauj būt klāt svarīgu pārmaiņu attīstības procesā, tā dodot iespēju jau laicīgi gatavoties un aizstāvēt savas valsts intereses.

No 22. līdz 23.oktobrim M. Dzelzkalēja pārstāvēja Latvijas lauksaimniekus Ziemeļamerikas un Eiropas Savienības Lauksaimniecības konferencē: "37. Ziemeļamerikas - Eiropas Savienības Lauksaimniecības politikas kongress". Pasākums pulcēja lauksaimnieku organizāciju vadītājus no Eiropas Savienības valstīm, Kanādas, Meksikas un ASV. Sarunu galvenie temati skāra lauksaimniecības politikas veidošanas jautājumus šajās valstīs, pārtikas ķēžu darbību.

22.oktobrī, paralēli konferencei, M. Dzelzkalēja piedalījās COPA jaunievēlētās valdes sanāksmē, kurā tika nolemti organizācijas stratēģiskie mērķi un aktivitātes tuvākajiem diviem gadiem.

Zemnieku Saeima (ZSA)

x

Paroles atgadināšana