Horizontālās agrobiznesa

ASV tirgus var pavērt jaunas eksporta iespējas Latvijas lauksaimniekiem

Edgars Bērziņš, Zemnieku Saeima (ZSA)
30.11.2015

Atsaucoties uz nacionālajā informācijas aģentūrā LETA izskanējušo interviju ar Latvijas vēstnieku ASV Andri Razānu par Latvijas lauksaimniecības produkcijas iekļūšanu ASV tirgū, biedrība "Zemnieku saeima" uzskata, ka šāds eksperts Latvijai ir nepieciešams. Latvijas lauksaimniecības un pārtikas sektors ir eksportspējīgs, tādēļ ir ļoti svarīgi atrast stabilus un uzticamus produkcijas noieta tirgus.

ASV tirgus ir ļoti liels un daudzveidīgs un tajā ir iespējams atrast patērētājus, kurus uzrunā, salīdzinoši ar ASV, pēc augstākiem standartiem ražotie Latvijas pārtikas produkti. Ņemot vērā straujo bioloģiskās lauksaimniecības attīstību Latvijā, ASV tirgus ir potenciāli interesants, jo patērētājiem ir šo produktu pirktspēja. Iekļūšana ASV tirgū daudzējādā ziņā būs atkarīga no tā, cik spēcīgi un zinoši eksperti šo procesu vadīs.

"Latvijai pašlaik nav atsevišķi lieli zīmoli, kas var mēģināt atrast noieta tirgu ASV, bet gan daudzi salīdzinoši mazi uzņēmumi ar produktiem, kas varētu interesēt ASV patērētājus. Lai minētie ražotāji spētu šajā tirgū iekļūt, ir svarīgi nodrošināt kvalitatīvu komunikāciju – ekspertu, kurš sniegtu informatīvu un regulāru atbalstu Latvijas ražotājiem. Valsts investīciju ieguldīšana zinošā un pieredzējušā tirdzniecības speciālista algošanā ASV noteikti atmaksātos" tā par Latvijas lauksaimnieku eksporta iespējām uz ASV izsakās ZSA priekšsēdētāja vietniece Maira Dzelzkalēja.

Zemnieku Saeima (ZSA)

x

Paroles atgadināšana