Horizontālās agrobiznesa

Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociāciju arī turpmāk vadīs Gustavs Norkārklis

Līga Logina, Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācija (LBLA)
20.03.2015

Šī gada 18.martā Rīgā, kultūras centrā "Berģi" notika ikgadējā biedrības "Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācija" (LBLA) biedru kopsapulce, kas pulcēja vairāk nekā 130 bioloģiskos lauksaimniekus no visas Latvijas. Kopsapulces dalībniekus uzrunāja Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, Zemkopības ministrijas parlamentārais sekretārs Armands Krauze un Lauku atbalsta dienesta direktore Anna Vītola-Helviga. Kopsapulces noslēdzošajā daļā LBLA biedri izvirzīja un apstiprināja jauno padomes sastāvu, ievēlēja valdi un valdes priekšsēdētāju.

Saskaņā ar organizācijas statūtiem, vēlēšanas notiek reizi trijos gados. Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācijas padomi sastāda nodaļu un nozaru vadītāji no visas Latvijas, kurus izvirza nodaļā esošie vai nozarē strādājošie LBLA biedri. Jauno padomi sastādīs 15 nodaļu vadītāji un 13 nozaru vadītāji, kas saimnieko graudkopības, piena lopkopības, augļkopības, biškopības un citās nozarēs.

Par Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācijas valdes priekšsēdētāju atkārtoti tika ievēlēts Gustavs Norkārklis, par kuru savas balsis atdeva visi klātesošie biedrības biedri. Valdē tika ievēlēti: Jānis Dzenis, bioloģiskajās graudkopības un lauku tūrisma saimniecības "Kalnavoti" saimnieks, Jānis Garančs, SIA "Aloja Starkelsen" ģenerāldirektors, Dace Kalniņa, biedrības "Cēsu rajona Zemnieku apvienība" vadītāja, un Dzidra Kreišmane, asociēta profesore un LLU akadēmiskās studiju programmas "Lauksaimniecība" direktore.

Tāpat klātesošie tika informēti par aktualitātēm tiešajos maksājumos 2015. gadā, jaunās bioloģiskās lauksaimniecības regulas izstrādes gaitu, jaunajiem bioloģiskās lauksaimniecības atbalsta kritērijiem un Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācijas divu gadu kampaņas "BioLoģiski! Tīra pārtika cilvēkam un videi" norises gaitu un aktualitātēm.

Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācijas valdes priekšsēdētājs Gustavs Norkārklis: "Izsaku lielu pateicību Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācijas līdzšinējai padomei un valdei par ieguldīto darbu un atbalstu, un asociācijas biedriem par izrādīto uzticību, kas norāda, ka esam strādājuši pareizā virzienā. Arī turpmāk aktīvi pārstāvēsim bioloģisko lauksaimnieku intereses Latvijas un Eiropas līmenī, kā arī informēsim sabiedrību par to, kas ir bioloģiska pārtika un kā to atpazīt, popularizējot bioloģiskās lauksaimniecības produkciju."

Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācija (LBLA)

x

Paroles atgadināšana