Horizontālās agrobiznesa

"Zaļās Karotītes" pavasaris sākas ar izstādi Rāmavā

Andra Ūdre, AgroPols
08.04.2010

"Zaļās Karotītes" pavasaris sākas ar izstādi Rāmavā

Kā jau ierasts, ik gadu pavasaris lauksaimniecības un pārtikas nozarē sākas ar izstādi “Pavasaris” Rāmavas izstāžu kompleksā. Zaļā Karotīte arī šogad turpina iesākto, lai informētu izstādes apmeklētājus par Nacionālās pārtikas kvalitātes shēmas (NPKS) pamatprincipiem, zīmes “Kvalitatīvs produkts Latvija” iegūšanas veidiem un iespējām, kā arī tiks veikta aptauja par mīlētāko Zaļās karotītes produktu, kuras laikā ikkatrs anketas aizpildītājs savā īpašumā varēs iegūt kādu gardumu vai noderīgu piemiņas lietu no Karotītes.

Šī ir jau 18. starptautiskā lauksaimniecības lopkopības, mežkopības un lauku celtniecības izstāde “Pavasaris 2010”, kas notiek Rāmavas izstāžu kompleksā. Izstāde norisināsies no 8.-11. aprīlim un tās laikā notiks arī dažādi semināri un apmācības. Izstādes darba laiks no 10-17.

10. aprīlī plkst. 10:30 1. stāva semināru zālē Latvijas Valsts Agrārās ekonomikas institūta Lauksaimniecības tirgus veicināšanas centra (LVAEI LTVC) vadītāja Ingūna Gulbe stāstīs par valsts un pašvaldību publiskajiem pārtikas iepirkumiem un Latvijas zemnieku produktiem tajos.

“Izvēloties Zaļās karotītes produktus ir garantija par produkta augsto kvalitāti, pierādāma izcelsme un tam visam līdzi nāk Latvijas ražotāju atbildība par savu produktu. Vairākkārtīgi ir pierādījies, ka vietējais produkts, kurš uzsācis ceļu no vietējā ražotāja, ir kvalitātē pārliecinošāks nekā tas, kuru atved no citurienes. Tas liecina, ka kvalitātes un cenas ziņā esam spējīgi konkurēt,” stāsta LVAEI LTVC vadītāja Assoc. prof., Dr.oec. Ingūna Gulbe.

Zaļās karotītes stendā būs iespēja nogaršot un iegādāties zemnieku saimniecības “Veckūkuri” svaigpiena produktus, kā arī SIA “Dimdiņi” produkciju.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana