Augkopības nozaru ražotāju

Latvijas biškopju saietā piedalījās ap 700 biškopju

AgroPols
29.07.2010

Latvijas biškopju saiets, kas notika Koknesē 24. un 25. jūlijā, bija plaši apmeklēts, informēja Latvijas Biškopības biedrības izpilddirektore Rita Bartuševica.

Kopumā divu dienu saietā piedalījušies aptuveni 700 biškopji, kuri iepazinās ar jaunākajiem nozares pētījumiem un sasniegumiem.

Ar biškopjiem tikās ar zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, ar kuru pārrunāti nozarei aktuālākie jautājumi - laukaugu smidzināšanas ietekme uz bitēm un sadarbība ar Ādažu poligonu.

Katru gadu jūlijā biškopji satiekas īpašajā vasaras saietā, ko organizē Latvijas Biškopības biedrība. Šogad saiets notika divas dienas: pirmajā dienā bitenieki tikās Kokneses pagasta "Kalnavotos", savukārt šodien - Seces pagasta biškopja Arvīda Vītola dravā zemnieku saimniecībā "Liepkalnes".

Notika biškopības inventāra izstāde, kā arī lekcijas par bišu māšu ciltsmateriāla izplatīšanas dinamiku Latvijā un biškopības produktu pārdošanas stratēģiju. Pasākuma laikā varēja saņemt bezmaksas preparātu komplektus varrozes ierobežošanai. Notika radošās darbnīcas, bija sportiskās aktivitātes un konkurss "Garšīgākais Latvijas medus 2010". Otro gadu pēc kārtas par Latvijas garšīgāko medu atzīts Saldus rajona biškopja Jāņa Vainovska produkcija.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana