Augkopības nozaru ražotāju

Pieprasītā viršu un griķu medus šogad mazāk

Aija Zariņa, AgroPols
07.10.2011

Latvijas Biškopības biedrības izpilddirektore Rita Bartuševica biznesa portālam "Nozare.lv" stāsta, ka šogad trūkst pieprasītā viršu un griķu medus.

"Pircēju vidū pēdējo gadu laikā ļoti pieprasīts ir griķu un viršu medus, taču biškopjiem šogad nebūs daudz ko piedāvāt, jo šīs kultūras tik labi neziedēja jeb "nemedoja". Vietējā medus deficīts gan nedraud, jo no vienas saimes bitenieki šogad ievāca 30-40 kilogramus medus. Lai gan kopumā medus ienesums vērtējams kā vidējs, šis gads biteniekiem krietni labāks par iepriekšējo. Medus ir ļoti labs un tā kvalitāte atbilst visām normām," sacīja Bartuševica.

Cenas svārstoties ap pieciem latiem par kilogramu. "Medus cena patlaban ir stabila. Tomēr var gadīties, ka ziemā cena par kādu latu pieaugs, jo daudzi biškopji cenšas medu tirgot ar peļņu, lai varētu atgūt dravās ieguldītos finanšu līdzekļus. Ja tagad rudenī medus tiks iztirgots, pēc jaunā gada cenas varētu nedaudz celties," skaidroja Bartuševica.

Viņa arī norādīja, ka šinī sezonā ir pieaugusi interese par medu kā eksporta preci, jo "parādījusies interese no Anglijas, kur pieprasa bioloģisko medu, kā arī vairāki biškopji saņēmuši arī sadarbības piedāvājumus no Krievijas uzpircējiem".

AgroPols

x

Paroles atgadināšana