Augkopības nozaru ražotāju

Pircēju mīlētākais medus - SIA „Deiva” dažādu ziedu medus

Ilze Vabole, AgroPols
06.09.2012

17. starptautiskajā pārtikas izstādē “Riga Food 2012” 5 . septembrī tika sumināti konkursa “Latvijas atzītākais medus 2012” uzvarētāji, informēja Inese Libere, BT 1 mediju koordinatore. Par pircēju mīlētāko medu kļuva SIA „Deiva” dažādu ziedu medus, iegūstot visvairāk apmeklētāju balsis un izstādes „Riga Food 2012” zelta medaļu.

Savukārt, 2.vietu un „Riga Food 2012” sudraba medaļu ieguva biškopja Jāņa Sulutaura, kurš pircējiem vairāk pazīstams kā Daugmales Jānis, ievāktais griķu viršu medus. 3. vietu un bronzas medaļu ieguva biškope Sigita Stafecka no Madonas novada ar dažādu ziedu medu.

Konkursa vērtēšana notika 25. augustā „Piena, maizes un medus svētku” ietvaros, kur par žūrijas locekli un medus degustētāju varēja kļūt ikviens pasākuma apmeklētājs. Lai noskaidrotu „Latvijas atzītāko medu”, degustācijā un balsojumā piedalījās ap 1000 balsotāju.

Atkarībā no laikapstākļiem, gadā Latvijā tiek ievākts aptuveni 700–2000 tonnas medus, par ko rūpējas 3000 biškopju.

Konkursu rīkoja Latvijas Biškopības biedrība (LBB) sadarbībā ar Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT 1. Papildu informācija: www.rigafood.lv un www.strops.lv.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana