Augkopības nozaru ražotāju

Biškopju vasaras saiets 2013


20.07.2013, Jaunjelgavas novada, Staburaga pagasta Vīgantes parkā

Šā gada 20. un 21. jūlijā Jaunjelgavas novada, Staburaga pagasta Vīgantes parkā notiks Latvijas Biškopības biedrības (LBB) rīkotais „Biškopju vasaras saiets 2013”, kas kopā pulcēs biškopjus no visas Latvijas. Neatņemama saieta sastāvdaļa jau ceturto gadu pēc kārtas ir biškopības kursu izlaidums, kuru kopā pa šiem gadiem ir absolvējuši gandrīz 500 absolventu. Tiks noskaidrots arī „Garšīgākais medus 2013”.

Arī šogad „Biškopju vasaras saietā 2013” satiksies biškopji no visas Latvijas, jo tie ir lielākie nozares svētki divu dienu garumā. Pirmajā pasākuma dienā būs biškopības inventāra izstāde-tirdzniecība, biškopju diskusijas interešu grupās par nozarei aktuālām tēmām un dažādi konkursi, piemēram, „Veiksmīgākā biškopības produkta etiķete 2013” un, protams, arī ilggadējais konkurss „Garšīgākais medus 2013”. Par žūrijas locekli un medus vērtētāju varēs kļūt ikviens biškopis, kas piedalīsies saietā.

Latvijas Biškopības biedrība sadarbībā ar Latvijas Lauksaimniecības universitāti organizē biškopjiem kursus, kas ir vienīgie Latvijā, kur biškopju profesiju var apgūt pilnā apmērā no teorijas līdz praksei. Šogad tiks izsniegti diplomi 211 absolventiem, kas divu gadu garumā ir apguvuši biškopja profesiju. Absolventi iegūtās iemaņas izmanto gan uzsākot profesionālu dravošanu, gan nodarbojoties ar vaļasprieku savās piemājas dravās.

„Latvijas Biškopības biedrība ir vienīgā lauksaimniecības nozaru organizācija Latvijā, kura organizē tik liela mēroga saietus un esam lepni, ka tāds notiks arī šogad! Ar katru gadu nāk klāt arvien jauni konkursi un aktivitātes. Pagājušajā gada jaunums bija LBB nodaļu vadītāju konkurss, kur 26 reģionālo nodaļu vadītāji tika pārbaudīti dažādās disciplīnās. Par cik konkurss guva atsaucību, arī šogad noskaidrosim veiksmīgākos nodaļu vadītājus.” LBB valdes priekšsēdētājs Armands Krauze.

“Biškopju vasaras saiets 2013” ir ne tikai nozares gada lielākais notikums, kur satiekas biškopji, lai dalītos pieredzē un spriestu par aktuāliem nozares jautājumiem, bet tas ir arī pasākums, kur biškopji atpūšas. Saieta pirmajā dienā varēs piedalīties dažādās sportiskās aktivitātēs un uzdevumos. Vakarā, pirms zaļumballes, būs iespēja noskatīties Ābeļu pagasta amatierteātra izrādi „Trīs ar pus atraitnes”.

Otrajā saieta dienā būs Pētera Rizgas piemiņas vietas pameklējums, pastaiga pa Staburaga apkārtni gida pavadībā, kā arī pieredzes brauciens pie biškopja Daiņa Mikasenoka un Arta Urlovska, lai uzzinātu viņu dravošanas pieredzi un apskatītu dravas.
Ieejas maksa pasākumā: LBB biedriem un viņu ģimenes locekļiem 5,00 lati (uzrādot biedra karti) , bērniem līdz 18.g.v. – bez maksas, pārējiem – 7,00 lati.

Pasākuma programma un konkursu nolikumi atrodami LBB interneta mājas lapā www.strops.lv



Atbildīgais
Latvijas Biškopības biedrība

Izziņas
Līga Lapiņa - Lapšina
Latvijas Biškopības biedrība
Tālr.: 25902500 vai 63027762
www.strops.lv

Latvijas Biškopības biedrība

x

Paroles atgadināšana