Augkopības nozaru ražotāju

Latvijas Biškopības biedrība piedalīsies Veselīga dzīvesveida dienā "Mežaparkā"

Ieva Zēģele, Latvijas Biškopības biedrība
28.04.2014

Ceturtdien, 1. maijā, kultūras un atpūtas parkā "Mežaparks" notiks pavasara lielākie sporta un veselīga dzīves veida svētki Latvijā. Jau otro gadu pēc kārtas pasākumā piedalīsies arī Latvijas Biškopības biedrība (LBB). Pasākuma apmeklētāji tiks iepazīstināti ar dažādiem biškopības produktiem, būs iespēja redzēt medus sviešanas procesu, degustēt medu un piedalīties dažādos konkursos.

Turpinot pirms četriem gadiem aizsākto tradīciju, arī šogad 1.maijā, no plkst. 9.00 līdz 18.00 SIA "Rīgas meži" sadarbībā ar Latvijas sporta federācijām, sporta klubiem un veselīga dzīvesveida organizācijām kultūras un atpūtas parkā "Mežaparks" rīkos Veselīga dzīvesveida dienu.

Pagājušajā gadā "Veselīga dzīvesveida diena" pulcēja apmēram 50 000 apmeklētāju.

Dienas laikā ikviens interesents neatkarīgi no vecuma un fiziskās sagatavotības varēs izmēģināt vairāk kā 40 dažādus sporta veidus un aktivitātes. Notiks tradicionālo un salīdzinoši jaunu sporta veidu paraugdemonstrējumi un īstas sporta spēles, kurām komandas tiek aicinātas pieteikties jau iepriekš. Tāpat kā pagājušajos gados, arī šogad visas pasākuma aktivitātes apmeklētājiem būs pieejamas bez maksas.

Pasākuma atklāšana notiks plkst. 13:00 pie Centrālās pasākuma skatuves, bet visas aktivitāšu teltis darbosies jau no plkst. 10:00.

Latvijas Biškopības biedrības telts atradīsies "Mežaparka" Lielajā estrādē un darbosies no plkst. 10:00 - 17:00. Teltī ikvienam apmeklētājam būs iespēja klātienē redzēt medus sviešanas procesu, degustēt dažādu šķirņu medu, piedalīties konkursos, iepazīties ar visiem biškopības produktiem: medu, ziedputekšņiem, bišu maizi, bišu māšu peru pieniņu vasku un propolisu, uzzinot par to iegūšanas veidu un to ārstnieciskajām īpašībām.

LBB teltī varēs arī uzdot jautājumus speciālistiem un uzzināt kā noteikt biškopības produktu kvalitāti, kā atšķirt medus šķirnes, uzzināt medus sastāvu, tā iegūšanas tehniku.

Latvijas Biškopības biedrība

x

Paroles atgadināšana