Augkopības nozaru ražotāju

Biškopības biedrība aicina uz Jelgavu noteikt "Latvijas Atzītāko medu 2014"

Ieva Zēģele, Latvijas Biškopības biedrība
29.08.2014

Sestdien, 30. augustā, Jelgavas "Piena, Maizes un Medus svētku" ietvaros notiks Latvijas Biškopības biedrības (LBB) rīkotais konkurss "Latvijas Atzītākais medus 2014". Par žūrijas locekli un medus degustētāju varēs kļūt ikviens pasākuma apmeklētājs. Šogad konkursā piedalīsies 11 biškopji no dažādiem Latvijas novadiem

Katru gadu pēdējā augusta sestdienā Jelgavā tiek svinēti "Piena, Maizes un Medus svētki". Arī šogad ikvienam pasākuma dalībniekam tiks piedāvātas dažādas ar medu, pienu un maizi saistītas aktivitātes - spēles, atrakcijas, piedāvātas degustācijas, konkursi, radošās darbnīcas, kā arī iespēja iegādāties dažādus piena, maizes un medus gardumus.

Latvijas Biškopības biedrība aicina ikvienu pasākuma apmeklētāju piedalīties degustācijā un noteikt šī gada "Latvijas Atzītāko medu".

Konkursā piedalās tikai nopietni medus ražotāji, kas atbilst stingram konkursa nolikumam. Degustācijas mērķis ir atrast šī gada pircēju mīlētāko medus šķirni, tāpēc svarīgi, lai konkursā piedalās ražotāji, kas arī pēc konkursa spēj saviem pircējiem nodrošināt medu pietiekamā apjomā. Degustācija notiks no plkst.10.00 - 13.00, savukārt apbalvošana no tiks plkst. 14.00 uz centrālās skatuves.

"Šogad būs iespēja vērtēt 11 medus paraugus. Konkursā piedalīsies biškopji ar rudzupuķu medu, meža ziedu, dažādu ziedu, pļavas ziedu un liepu.

Medus, kas iegūs visvairāk balsu kļūs par šī gada Latvijas pircēju atzītāko medu. Ar medaļām un dažādām dāvanām konkursa uzvarētāji tiks apbalvoti ikgadējās starptautiskās izstādes "Riga Food" ietvaros šī gada septembra sākumā," norāda LBB valdes priekšsēdētājs Armands Krauze.

Latvijas Biškopības biedrība

x

Paroles atgadināšana