Augkopības nozaru ražotāju

Biškopji saņem "Riga Food" medaļas

Ieva Zēģele, Latvijas Biškopības biedrība
05.09.2014

4.septembrī tika atklāta starptautiskā izstāde " Riga Food ", kas ik gadu pulcē tūkstošiem apmeklētāju. Medaļas tika pasniegtas konkursa "Latvijas Atzītākais medus 2014" finālistiem. Pirmo vietu ieguva biškopes Sigitas Stafeckas pļavas ziedu medus. Otro vietu biškopes Lienas Mucenieces meža ziedu medus. Savukārt trešo vietu - biškopja Jāņa Sulutaura dažādu ziedu medus.

Sigita Stafecka ar biškopību nodarbojas jau 20 gadus un ir saimniece 180 bišu saimēm. Viņas saimniecība "Kalna Maruškas" atrodas skaistā vietā - Kujas dabas parkā, kas ir ideāli piemērota vieta biškopībai. "Kalna Maruškas" ražo dažādus biškopības produktus - medu, vaska sveces, ziedputekšņus, propolisu un šūnu medu. Produktus var iegādāties dažādos tirdziņos un veikalos.

"Konkursā "Latvijas Atzītākais medus 2014" piedalos jau vairākus gadus. Esmu ieguvusi jau iepriekš gan zelta, gan bronzas medaļu , bet nemazāks prieks ir par šogad otrreiz iegūto zelta medaļu . Saimniecība "Kalna Maruškas" ir ģimenes uzņēmums. Ar biškopību nodarbojas arī abi mani dēli, vienam ir 120, otram 135 bišu saimes," stāsta Sigita Stafecka.

30.augustā Jelgavas "Piena, Maizes un Medus svētkos" notika Latvijas Biškopības biedrības (LBB) rīkotais konkurss "Latvijas Atzītākais medus 2014". LBB teltī pasākuma apmeklētāji piedalījās degustācijā un noteica šī gada Latvijas atzītāko medu. Izturot stingru konkursa nolikumu, pircējiem bija iespēja vērtēt vienpadsmit medus paraugus. Konkursa mērķis bija izvēlēties atzītāko starp nopietniem medus ražotājiem, kas spēj saviem pircējiem nodrošināt medu pietiekamā apjomā, lai ikviens izvēloties savu mīļāko medus šķirni, varētu to arī iegādāties.

Latvijas Biškopības biedrība

x

Paroles atgadināšana