Augkopības nozaru ražotāju

Zemeņu festivālu apmeklējuši vairāk nekā 30 000 cilvēku

Aija Zariņa, AgroPols
06.07.2010

Pagājušās nedēļas nogalē Rīgā notika trešais Latvijas Augļkopju asociācijas rīkotais Zemeņu festivāls. Kā stāsta projekta vadītāja Līga Bērziņa, šo festivālu mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību veselīga, ar dabīgiem vitamīniem bagātināta uztura nozīmīgumam. Festivāla laikā apmeklētājiem bija iespēja nobaudīt visdažādākās ogu šķirnes, kā arī ar dažādu interaktīvu aktivitāšu palīdzību uzzināt daudzus vērtīgus faktus par ogām un augļiem.

Ar katru gadu festivāla apmeklētāju un dalībnieku skaits arvien pieaug un kopumā divu dienu laikā šī gada Zemeņu festivāls pulcēja vairāk nekā 30 000 cilvēku.

Zemeņu festivāls priecēja zemeņu mīļotājus ne tikai ar iespēju degustēt zemenes, bet arī ar dažādiem konkursiem, spēlēm un sacensībām, kuros galvenās balvas, protams, bija vasaras ogu karalienes. Tāpat arī festivāls bija bagāts ar dažādiem muzikālajiem priekšnesumiem - uzstājās tādi mūziķi, kā Normunds Rutulis, grupa Gain Fast un citi.

Atskatoties uz aizvadīto festivālu, Latvijas Augļkopju asociācijas valdes priekšsēdētāja Māra Rudzāte saka: "Mums ir liels gandarījums redzēt tik daudz zemeņu mīļotājus un audzētājus, un ekspertus vienkopus. Kā liecina lielais apmeklētāju skaits un tukšās zemeņu kastes pasākuma beigās, festivāls ir ieguvis lielu cilvēku cieņu un mīlestību. Mēs ļoti ceram, ka arī Ābolu festivāls rudenī turpinās tādu pašu izaugsmi!"

Tāpēc Latvijas augļkopju asociācija aicina ābolu audzētājus jau tagad gatavoties garā degustācijas galda organizēšanā Ābolu festivālā, lai ikvienam apmeklētājam būtu iespēja nobaudīt veselīgas un gardas dabas veltes.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana