Agrobiznesa saistītās

Biedrība "Siera klubs" aicina uz semināru piensaimniekiem

Vanda Davidanova, Siera klubs
14.01.2010

Piensaimniecība ir viena no apjomīgākajām, senākajām, tradīcijām bagātākajām lauksaimniecības nozarēm Latvijā.

Piensaimniecība - piena ražošana un piena pārstrāde visdažādākajos labumos gan mūsu senčiem, gan šodienas zemniekiem un produktu ražotājiem vienmēr nodrošinājusi iztikšanu, diktējusi attīstības nepieciešamību, devusi cerību nākotnei.

"Situācija piena nozarē, risinājumi, tirgus un mārketings" - šāds definējums izvēlēts semināram, kuru 21. janvārī plkst. 11.00 Cēsīs, Poruka jelā 8 (CATA kultūras nams) organizēs biedrība "Siera klubs" sadarbībā ar Zemkopības ministriju.

Biedrības "Siera klubs" valdes priekšsēdētāja Vanda Davidanova:

"Vidzemē izsenis strādājuši un strādā daudzi piena pārstrādes uzņēmumi, veiksmīgi saimnieko zemnieki-piena ražotāji, - un tas ir viens no iemesliem, kāpēc sarunu un diskusijas par piena nozares attīstību aktualizējam šajā reģionā. Seminārā piedalīsies zemkopības ministrs Jānis Dūklavs. Aicinām visus interesentus: gan uzņēmējus, gan zemniekus."

Pārskatu par 2009. gada piena ražošanu, pārstrādi, iekšzemes patēriņu, eksportu, par krīzes ietekmi uz piena nozari un tās atveseļošanos 2010. gadā sniegs zemkopības ministrijas Lauksaimniecības departamenta direktore Ilga Līdaka.

Par valsts un Eiropas Savienības atbalstu piena nozarei klātesošos informēs Zemkopības ministrijas Lauku attīstības atbalsta departamenta direktore Liene Jansone.

Ja būs kvalitatīvs piens, tad būs kvalitatīvs siers un citi piena produkti, - pamatotus ieteikumus un praksē īstenojamus padomus piedāvās Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūta "BIOR" kvalitātes nodaļas vecākā eksperte Inese Ozollapa un Pārtikas un veterinārā dienesta Veterinārās uzraudzības departamenta direktore Vita Zalcmane.

Zemkopības ministrijas Veterinārā un pārtikas pārstrādes departamenta direktora vietnieces Arlitas Sedmales stāstījums būs par tirdzniecības noteikumu lietojumu nozares mājražotājiem.

Debatēs uzstāsies piena pārstrādes uzņēmumu direktori, Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes pārstāvji, zemnieki.

Būs organizēta Vidzemē ražoto piena produktu parāde, kā arī degustācija.

Siera klubs

x

Paroles atgadināšana