Agrobiznesa saistītās

"Dogo" ražotājs aicina Latvijas Veterinārārstu biedrību atklāt informāciju par suņu saslimšanas gadījumiem

AgroPols
09.06.2016

Suņu barības "Dogo" ražotājs AS "Tukuma Straume" ir vērsies pie Latvijas Veterinārārstu biedrības (LVB) vadības ar lūgumu nodrošināt uzņēmumam informāciju par ar megaesophagus sirgstošajiem suņiem. Proti, lai uzņēmums varētu izpētīt situāciju, kad šī dzīvnieku slimība bez pamatotiem faktiem tiek saistīta ar tā ražoto sauso suņu barību "Dogo", tam ir nepieciešami detalizētāki izejas dati.

Vēstulē, kuru "Dogo" ražotājs nosūtījis šī gada 9.jūnijā Latvijas Veterinārārstu biedrībai, tiek prasīts atklāt sekojošu informāciju par reģistrētiem gadījumiem, kad suņi Latvijā saslimuši ar megaesophagus: saslimušo suņu skaitu un saslimšanas periodu.

"Līdz šim publiskajā telpā izskanējušie paziņojumi par saslimšanas it kā saistību ar mūsu produkciju bija balstīti tikai uz šauras cilvēku grupas pieņēmumiem un anketēšanas datiem, kas tiek turēti slepenībā. Mēs kā "Dogo" ražotājs pieprasām viņiem sniegt faktos balstītu informāciju, uz kā pamata viņi ir izdarījuši savus pieņēmumus. Pretējā gadījumā, ja ticami fakti par anketēšanas izejas datiem joprojām netiks publiski atklāti, vēl vairāk stiprināsies mūsu aizdomas par to, ka datu slēpšana ir apzināta konspirācija, jo, iespējams, to nemaz nav vai arī tie ir safabricēti ar mērķi nomelnot veiksmīgu Latvijas ražotāju un "Dogo" produkciju", norāda AS "Tukuma Straume" valdes priekšsēdētājs Aivars Podnieks.

Iepriekš jau ziņots, ka pēc tam, kad Latvijas Veterinārārstu biedrība it kā ētisku apsvērumu dēļ atteicās "Dogo" ražotāja piedāvātā ziedojuma 32 000 EUR apmērā bīstamās suņu slimībās pētījumiem, uzņēmums pieņēma lēmumu pats veikt padziļinātu šīs situācijas izpēti, piesaistot starptautiskus ekspertus.

Informāciju sagatavoja Ērika Kirsone-Kriviņa, "MM&A | Hill+Knowlton" vecākā projektu vadītāja.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana