Agrobiznesa saistītās

"Tvnet" sāk sociālu akciju pret mežu iznīcināšanu

AgroPols
25.02.2014

Lai pievērstu sabiedrības uzmanību Latvijas mežu iznīcināšanai, portāls TVNET sāk sociālu akciju "Mežu iznīcināšana". Tās laikā analizēsim mežu apsaimniekošanas līdzšinējo kārtību, pētīsim datus par mežu izciršanu un akcentēsim nepieciešamos uzlabojumus.

Lai gan oficiālajos dokumentos rakstīts, ka mežs Latvijā pilda neaizstājamas ekoloģiskās un sociālās funkcijas, realitāte bieži vien ir pretēja. Latvija ir viena no mežainākajām valstīm Eiropā, bet, papētot dziļāk, mežu nozarē redzamas dažādas lielas problēmas.

Ilustrācijai minēsim dažus argumentus, kas, mūsuprāt, par to liecina:

• Mūsu valstī mežos dominē dabai nedraudzīgās kailcirtes;

• Valsts kontrole norādījusi, ka Latvijā faktiski nepastāv politika meža apsaimniekošanas un izmantošanas jomā;

• Pār ministrijām, zinātniskiem institūtiem un sabiedrības apziņu vēlas valdīt meža nozares pārstāvji, kuriem mežs galvenokārt ir naudas ieguves avots.

Tā kā dabā visam jābūt līdzsvarā, TVNET aicinājis Latvijas Ornitoloģijas biedrības valdes priekšsēdētāju Viesturu Ķeru pētīt, vai patiess ir mežu nozares pārstāvju gandrīz padomju laiku garā ieturētais apgalvojums, ka pie mums viss ir labi.

Akcijas ietvaros TVNET tiksies un runās ar dažādām sabiedriskām organizācijām, iedzīvotājiem, kā arī prasīs atbildīgo ministru skaidrojumu.

TVNET aicinās sabiedrību atcerēties, ka mežs nav tikai koki. Mežs ir dabas sistēma, ko var vienā rāvienā iznīcināt.

Informāciju sagatavoja Zita Lunde, "Tvnet" galvenā redaktore.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana