Agrobiznesa saistītās

Par gada lauksaimniekiem Baltijas jūras reģionā kļuvuši somu lauksaimnieki

Anta Blumberga, Leta-Nozare
26.11.2009

Par konkursa "Gada lauksaimnieks Baltijas jūras reģionā" uzvarētājiem kļuvuši Somijas lauksaimnieki Katarīna Vapola un Jirki Ankelo.


Šodien (26. novembrī) viesnīcā "Reval Hotel Latvija" tika apbalvoti konkursa uzvarētāji, kuri no "Swedbank" saņēma arī 10 000 eiro (7028 latu) naudas balvu.


Konkursu "Gada lauksaimnieks Baltijas jūras reģionā" organizē Pasaules Dabas fonds sadarbībā ar Baltijas Ekoreģiona programmu, Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centru un Baltijas Lauksaimnieku forumu par vidi, kā arī vairākām citām lauksaimnieku organizācijām Baltijas jūras reģionā.


Žūrija par uzvarētājiem izraudzījusies Somijas zemnieku saimniecību, jo tā sniedz būtisku ieguldījumu vides aizsardzībā, praktizējot vairākas inovatīvas metodes barības vielu noplūdes samazināšanā, apbalvošanas ceremonijā sacīja Pasaules dabas fonda Baltijas Ekoreģiona programmas vadītājs Lase Gustavsons.


Gustavsons arī uzsvēra, ka, piešķirot balvu, konkursa organizētāji vēlas izcelt tos lauksaimniekus, kas dara ko vairāk, nekā nosaka likumdošana vai ierastie darbības principi, un sniedz ieguldījumu eitrofikācijas problēmu risināšanā.


Savukārt balvas ieguvēja Vapola sacīja, ka ikdienā savā saimniecībā, sargājot ūdens resursus, iespējams samazināt kopējo lauksaimniecības ietekmi uz pasaules ekosistēmu, arī Baltijas jūru. Viņa arī atzina, ka svarīgi ir dalīties savā pieredzē ar citiem, lai mazinātu Baltijas jūras eitrofikāciju jeb aizaugšanu.

Leta-Nozare

x

Paroles atgadināšana