Agrobiznesa saistītās

Gada lauksaimnieks Baltijas jūras reģionā 2011 - poļu zemnieks Marians Raks

Ilze Vabole, AgroPols
03.11.2011

Par „Gada lauksaimnieku Baltijas jūras reģionā 2011” Stokholmā, Zviedrijā tika nominēts poļu lauksaimnieks Marians Raks, informēja Pasaules Dabas fonda pārstāve Dārta Treija. Žūrijas komisija atzina viņa saimniecībā pielietotās metodes, lai samazinātu barības vielu noplūdi un saglabātu bioloģisko daudzveidību, par īpaši inovatīvām un efektīvām. Kā konkursa uzvarētājs Raks iegūst balvu 10 000 eiro (7028 latu) apmērā no konkursa partnera un atbalstītāja - "Swedbank".

Marians Raks saimniecību izveidojis 1975. gadā. Saimniecība ir tradicionāla un tajā tiek audzēti graudaugi – kvieši, mieži, u.c. kultūras. Tāpat saimnieks nodarbojas ar augļkopību un audzē liellopus. Saimniecībā tiek īstenoti dažādi videi draudzīgas prakses pasākumi, tostarp buferjoslas, mitrzemes, barības vielu nosēdumdīķi.

No Latvijas konkursa finālā piedalījās SIA "Ulbroka" vadītājs Aivars Kokts (sk. rakstu http://www.agropols.lv/?menu=55&newsid=95066).

Pasaules Dabas fonds visu konkursa finālistu īstenotās metodes ir apkopojis materiālā, kas pieejams lejupielādei šeit: http://www.pdf.lv/uploads/dokumenti/50177_WWf_BalticFarmerOfTheYearAward_2011_LR.pdf

AgroPols

x

Paroles atgadināšana