Meža nozares ražotāju

Noskaidroti "Gada balvas medniecībā 2014" laureāti

AgroPols
02.10.2014

"Gada balva medniecībā" vērtēšanas komisijas sēdē, kurā notika izšķirošais balsojums par pretendentiem augstākajai atzinībai medniecības jomā, tika noteikti laureāti nominācijai par mūža ieguldījumu medniecībā. Šai nozīmīgajai nominācijai tika izvirzīti astoņi pretendenti. Komisijas balsojums izšķīra, ka "Gada balvas medniecībā 2014" godinājumu par mūža ieguldījumu medniecībā saņems:

• Mežzinātņu doktors, Latvijas staltbriežu "veiksmes stāsta" pamatlicējs un īstenotājs Gunārs Skriba

• Medniecības tradīciju negurstošs uzturētājs un vairāku, medībām veltītu, grāmatu autors Jānis Vanags

• Latvijas Lauksaimniecības universitātes Meža fakultātes ilggadējais dekāns un medību tradīciju veidotājs Alfons Grīnfelds

Turpmākajos balsojumos tika noteikti laureāti nominācijās par nozīmīgu ieguldījumu medniecībā valsts mērogā (četri pieteikumi) un par nozīmīgu ieguldījumu medniecībā reģionālā mērogā (15 pieteikumi). Šo balvu ieguvēju vārdi tiks paziņoti svinīgajā apbalvošanas ceremonijā. Kopumā tika saņemti 27 pieteikumi.

Plānots, ka "Gada balvas medniecībā" laureātu apbalvošana un svinīgais noslēguma pasākums norisināsies 2015. gada februārī vai martā.

"Gada balva medniecībā" tika iedibināta kā augstākā atzinība par nozīmīgu ieguldījumu medību saimniecības attīstībā un medību popularizēšanā Latvijas un vietējā mērogā. Balvas iedibināšanas iniciatori ir valstī lielākā un ietekmīgākā mednieku nevalstiskā organizācija "Latvijas Mednieku savienība" (LMS) un pieredzes bagātākais žurnāls medniekiem - MMD ("Medības. Makšķerēšana. Daba"). Ieceres īstenošanā piedalās akciju sabiedrība "Latvijas valsts meži" un Valsts meža dienests (VMD), finansiālu atbalstu sniedz Medību saimniecības attīstības fonds. Balvas kandidātus izvirzīja LMS reģionālās nodaļas, VMD struktūrvienības, mednieku klubi, kā arī citas, ar mežu un medībām saistītas, organizācijas.

Par Latvijas Mednieku savienību

Latvijas Mednieku savienība dibināta 2011. gadā. Biedrības mērķis ir vienot medniekus kopīgai organizētai rīcībai un pārstāvniecībai vietējā, valsts un starptautiskā mērogā. Biedrība veicina Latvijas dabas (savvaļas dzīvnieku) resursu ilgtspējību, lai nodrošinātu medību pieejamību Latvijas mednieku sabiedrībai nākotnē, piedalās medību nozari ietekmējošo normatīvo aktu izmaiņu un projektu izstrādāšanā un apspriešanā valsts un nevalstiskajās institūcijās un organizācijās. Viena no Latvijas Mednieku savienības prioritātēm ir mednieku zināšanu, kultūras un morāles līmeņa paaugstināšana, kā arī sabiedrības, īpaši zemes īpašnieku, izpratnes par medniecības nozīmi veicināšana. Latvijas Mednieku savienībā iesaistījušies 346 mednieku klubi, kas apvieno vairāk nekā 9000 medniekus.

Informāciju sagatavoja Jānis Baumanis, Latvijas Mednieku savienības valdes priekšsēdētājs.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana