Viedokļi E-Polā

Esam gandarīti par ALTUM lēmumu ieviest LOSP piedāvāto reverso lauksaimniecības zemes nomu

Krista Garkalne, Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP)
06.07.2016

Otrdien, 5.jūlijā notika ikmēneša Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes (LOSP) valdes sēde, kurā piedalījās ALTUM pārstāvji, lai kopīgi izdiskutētu jautājumu par reverso zemes nomas jautājumu, kas bija viens no LOSP izvirzītajiem priekšlikumiem piena nozares glābšanai.

Tikšanās reizē LOSP kā idejas iniciators un ALTUM kā idejas potenciālie realizētāji informēja un salīdzināja savu redzējumu par šīs idejas ieviešanu.

Reversā lauksaimniecības zemes noma būtu Latvijas zemes fonda pakalpojums, lai apmierinātu lauksaimnieku interesi par zemes pārdošanu fondam ar iespēju uzreiz iegūt nomas tiesības un atpirkšanas tiesības pārdotajam īpašumam. Šāda pakalpojuma pamatojums ir LOSP sniegtais priekšlikums par saimniecību vajadzības pēc papildu finanšu līdzekļiem saimnieciskās darbības stabilizācijai, kas šajā brīdī viskrasāk skar piena lopkopības saimniecības.

Šāda iespēja būtu kā viens no glābšanas instrumentiem tiem lauksaimniekiem, kuri savas finansiālās situācijas dēļ nevar saņemt darbībai nepieciešamo finansiālo atbalstu komercbankās, lai stabilizētu savu saimniecisko darbību.

LOSP valdes priekšsēdētājs Edgars Treibergs: “Ir apsveicami, ka šis LOSP priekšlikums ir atzīts par realizējamu un jau notiek diskusija par reālām darbībām. Katrs lēmums, ko pieņemam šodien var ietekmēt kādas saimniecības pastāvēšanu rīt, līdz ar to katra iespēja, kas var palīdzēt, risināt situāciju ir jāievieš. Šajā gadījumā tā būs iespēja šajā krīzes situācijā stabilizēt savu naudas plūsmu, finanšu resursus un turpināt saimniekot uz savas zemes.”

Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP)

x

Paroles atgadināšana