Viedokļi E-Polā

Zivrūpnieku savienība: Edgars Rinkevičs būtu jāatbrīvo no ieņemamā amata

Didzis Šmits, Latvijas Zivrūpnieku savienība
19.08.2016

Latvijas ārlietu ministrs par Krievijas puses piedāvāto tikšanos ar šīs valsts vicepremjeru bija informēts vairākas nedēļas pirms tās norises un pauda nepārprotamu atbalstu tās rīkošanai. Līdz ar to ārlietu ministram bija ne tikai visas iespējas, bet arī pienākums atbalstīt savus kolēģus valdībā šīs tikšanās organizēšanā gan no satura, gan protokola viedokļa.

Ja ārlietu ministrs tagad uzskata, ka saistībā ar šo tikšanos ir izveidojusies kāda protokolāra vai komunikācijas neprecizitāte, tā, pirmkārt, ir viņa paša atbildība, otrkārt, valsts interesēs būtu šādus jautājumus apspriest slēgtā valdības sēdē, nevis publiskajā telpā. Pats fakts, ka Edgars Rinkevičs izvēlējās savas pārdomas par tikšanās protokolārām niansēm paust publiski, tikai vēlreiz apliecina vēlmi ārpolitiku izmantot savtīgās iekšpolitiskās intrigās un šāda rīcība nav vērtējama savādāk kā tiešs kaitējums Latvijas nacionālajām interesēm.

Ņemot vērā iepriekš minēto kā arī to, ka šis nav pirmais gadījums, kad ārlietu ministrs izmanto savu amatu nevis valsts, bet savtīgos mērķos, Zivrūpnieku savienība uzskata, ka Edgars Rinkevičs būtu jāatbrīvo no ieņemamā amata.

Izmantojot šo iespēju, Zivrūpnieku savienība vēlas pateikties zemkopības ministram Jānim Dūklavam kā arī finanšu un satiksmes ministriem par profesionalitāti un politisko drosmi aizstāvēt savas valsts intereses, nedomājot par saviem vai savas partijas popularitātes reitingiem.

Zivrūpnieku savienība vēršas pie Latvijas valdības locekļiem un viņu pārstāvētajām politiskajām partijām ar aicinājumu turpmāk neizmantot ārlietas savstarpējos politiskos cīniņos. Mēs aicinām vienoti strādāt pie tā, lai kāpinātu Latvijas produktu eksporta iespējas un vairotu Latvijas iedzīvotāju labklājību.

Biedrība "Latvijas Zivrūpnieku savienība" apvieno deviņus vadošos zivju pārstrādes uzņēmumus Latvijā. Pirms Krievijas Federācijas veterinārā fitosanitārā dienesta lieguma ievest Latvijas zivju pārstrādes produktus, eksporta apjoms uz Krieviju sastādīja aptuveni 100miljonus eiro gadā, nozarē nodarbinot virs 5000 cilvēku.

Latvijas Zivrūpnieku savienība

x

Paroles atgadināšana