Notikumu kalendārs

Pieteikšanās piena produktu konkursam


26.07.2016

Kooperatīvā sabiedrība "Latvijas Piensaimnieku centrālā savienība" (LPCS) sadarbībā ar Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT 1 organizē Latvijā ražoto augstas kvalitātes piena produktu konkursu, kura uzvarētāji tiks apbalvoti starptautiskajā pārtikas izstādē "Riga Food 2016".

"Jau divdesmito reizi pēc kārtas izstādē "Riga Food 2016" notiks piena produktu konkurss. Ir pagājuši divi gadi, kopš piena nozare gan Latvijā, gan pasaulē ir krīzes situācijā. Šajā brīdī to varam uzskatīt par jauniem apstākļiem, kuriem mums ir jāpiemērojas. Tieši tāpēc īpaša uzmanība ir jāveltī mūsu vietējam tirgum, kurš kopumā ir zināms, tomēr vēl pilnībā neapgūts. Kārtējais piena produktu konkurss dos iespēju popularizēt jau tradicionālos piena produktus, kā arī jau otro reizi pēc kārtas īpaši izcelt tos jaunos produktus, kuri mūsu piena pārstrādes uzņēmumos tapuši pēdējā gada laikā," norāda LPCS valdes priekšsēdētājs Jānis Šolks.

Augstas kvalitātes piena produktu konkurss ir ieguvis piensaimnieku atsaucību, kā arī profesionāļu un gardēžu novērtējumu. Konkursa mērķis ir popularizēt piena produktu lietošanu Latvijas iedzīvotāju uzturā un apkopot piena pārstrādes uzņēmumu un meistaru pieredzi ražošanā.

Šogad piena produkti tiks vērtēti sešās grupās - kefīrs ar tauku saturu no 1,5 līdz 3,0 %, biezpiens ar tauku saturu 9 %, krējums ar tauku saturu 20 %, augstākā labuma sviests, nogatavināts Holandes tipa puscietais siers un 2015. / 2016. gada jaunais produkts.

Vēl var pieteikties!

Konkursa komisija

Šī gada konkursa komisija - Latvijas Lauksaimniecības universitātes Pārtikas tehnoloģijas fakultātes dekāne un konkursa komisijas vadītāja asociētā profesore Dr. sc. ing. Inga Ciproviča, kooperatīvās sabiedrības "Latvijas Piensaimnieku centrālā savienība" valdes priekšsēdētājs Jānis Šolks, pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūta "BIOR" Kvalitātes nodaļas vecākā eksperte Inese Ozollapa, "BIOR" Ķīmijas nodaļas vecākā eksperte Daina Podskočija, "BIOR" Vidzemes reģionālās laboratorijas vadītājs Andris Rava, Pārtikas un veterinārā dienesta Dzīvnieku izcelsmes produktu ražošanas uzraudzības daļas vecākā eksperte Una Rubīna, Zemkopības ministrijas Tirgus un tiešā atbalsta departamenta valsts sekretāra vietniece Rigonda Krieviņa, Rīgas Stradiņa universitātes doktorante, diētas ārste Lolita Neimane, SIA "Maxima Latvija" Procesu un kvalitātes vadības departamenta direktore Dace Grava, SIA "RIMI Latvia" kvalitātes vadītāja Māra Tamane.

Labāko apbalvošana

Konkursa uzvarētāji tiks paziņoti uzreiz pēc starptautiskās pārtikas izstādes "Riga Food 2016" oficiālās atklāšanas ceremonijas - 7.septembrī konferenču zālē Nr. 3. Labākie saņems "Riga Food 2016" zelta, sudraba un bronzas medaļas, kā arī LPCS Atzinības rakstus.

Atskats

Arī pagājušajā gadā izstādē "Riga Food 2015" tika apbalvoti labākie piena produkti, kas tika izvērtēti sešās grupās. Atskatīsimies uz pašiem labākajiem! Kategorijā pasterizētais piens ar tauku saturu no 2,0 līdz 2,5 % pirmo vietu ieguva AS "Tukuma piens" piens "Baltais" ar tauku saturu 2,0 % (meistare Zeltīte Čemme). Biezpiena grupā tika vērtēti Latvijā ražotie biezpieni ar tauku saturu līdz 0,5 %, un šajā kategorijā 1. vietu piešķīra AS "Tukuma piens" ražotajam biezpienam "EKSPORTA" (meistare Agita Vāne). Savukārt skābā krējuma konkursā par medaļām cīnījās Latvijā ražotie krējumi ar tauku saturu 25 %. Pirmo vietu izcīnīja AS "Smiltenes piens" skābais krējums (meistare Maija Bērziņa). Svaigā siera (uz biezpiena bāzes) kategorijā par labāko atzina SIA "Latvijas piens" ražoto svaigo sieru "Trikātas Sniega bumbas ar ķiplokiem" (meistars Renārs Tumens). Piena dzērienu konkursā 1. vietu ieguva AS "Tukuma piens" jogurta kokteilis "SHAKE" ar ābolu garšu (meistare Zeltīte Čemme). 2014./2015. gada jaunā produkta siera grupā godalgoto vietu ieguva AS "Cesvaines piens" siers ar Vidusjūras garšaugiem un skābpiena produktu grupā par 1. vietas ieguvēju kļuva AS "Tukuma piens" ražotais jogurts "SKYR" ar kivi un rabarberiem (meistare Andželika Ločmele).

LPCS piena produktu konkurss tiek rīkots sadarbībā ar Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT 1, un to finansiāli atbalsta Valsts lauku tīkls.

Kā zināms, starptautiskā pārtikas, dzērienu, pārtikas pārstrādes, tehnoloģiju, iepakojuma, sabiedriskās ēdināšanas, viesnīcu un veikalu aprīkojuma un servisa izstāde "Riga Food 2016" notiks no 7.septembra līdz 10.septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā. Izstādi papildina plaša pasākumu, paraugdemonstrējumu un konkursu programma.

Sekojiet izstādes aktualitātēm:

mājaslapā: www.rigafood.lv ;

sociālajā tīklā: www.facebook.com/rigafood



Informācija

Lai piedalītos piena produktu konkursā, pretendentiem ir jāiesniedz rakstisks pieteikums LPCS uz e-pastu: info@piensaimniekusavieniba.lv  līdz 2016. gada 12.augustam. Vairāk informācijas var iegūt, zvanot pa tālruni: +371 67620874 / 26595531 vai rakstot uz e-pastu Zanei Jonaitei: info@piensaimniekusavieniba.lv . Ar konkursa nolikumiem var iepazīties internetā www.piensaimniekusavieniba.lv  un www.rigafood.lv .




Atbildīgais
LPCS sadarbībā ar Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT 1

Izziņas

Papildu informācija:


Zane Jonaite,


LPCS biroja vadītāja


Tālr.: +371 67620874 / 26595531;


e-pasts: info@piensaimniekusavieniba.lv


Aiga Kupre-Vociša, BT 1 sabiedrisko attiecību vadītāja


Tālr.: +371 26591588;


e-pasts: aiga.vocisa@bt1.lv

Izstāžu rīkotājsabiedrība BT1

x

Paroles atgadināšana