Laidiens no arhīva:

AP Tirgus un Cenu Apskats

Lauksaimniecības tirgus - cenu izaugsme apstājusies visām nozarēm

Andris Bebrs, AgroPols
12.03.2010

Jaunākā informācija mūsu portāla sadaļā "Nozaru tirgus dati"; - visu produktu grupu nodaļās. Labā ziņa - cūkgaļas cenas vairs nesamazinās. Sliktā - liellopu gaļas tirgū cenu pieaugums apstājies, pat sācies samazināšanās process...


Lauksaimniecības tirgus - cenu izaugsme apstājusies visām nozarēm

Atkal ir atjaunota informācija mūsu portāla sadaļā "Nozaru tirgus dati"  - visu produktu grupu nodaļās. Gan grafiki papildināti ar pēdējā nedēļā savāktajām cenām, gan komentāri atjaunoti.
Laipni lūdzam.
Kopumā vērtējot  - ļoti labu jaunumu  nav vairs nevienai nozarei. Arī liellopu gaļas ražotājiem, - cenu pieaugums ir apstājies. 
Arī piena tirgus cenu izaugsme pasaulē un, sekundāri - arī Eiropā ir beigusies. Visticamākais arī mūsu lauksaimnieku iespējas labāk pārdot arī savās saimniecībās saražoto pienu šobrīd ir bez īpaša pamata.
Eļļaugu tirgū lēna, bet skaidra lejupslīde.
Pagaidām joprojām nekas neliecina, ka būtu objektīvs pamats cerēt, ka agroproduktu cenas atgriezīsies "labā" 2008. gada sākuma līmenī. Kaut kopumā vērtējot, vismaz govkopības produktu tirgus noteikti ir labāks nekā 2009. gadā. Un tādēļ arī turpmāk, attīstot savu saimniecību biznesa plānus, cenu prognozē būtu jāievēro mērena, pat liela piesardzība.  

Detalizētākai informācijai  - lūdzam iegriezties mūsu portāla sadaļas "Nozaru tirgus dati" - attiecīgo produktu produktu grupu nodaļās.
Ja ir papildus jautājumi, uz kuriem neesam atbildējuši ar savu publicēšanai sagatavoto informāciju - rakstiet par to mums. Mūsu e-pasta adrese: agropols@agropols.lv  

AgroPols

x

Paroles atgadināšana