Teritoriju pārvaldība

Papildināti bioloģiskās lauksaimniecības shēmas nosacījumi

Rūta Rudzīte, LR Zemkopības ministrija (ZM)
11.10.2016

Lai ražotāji ar vietējo produkciju varētu piedalīties pārtikas kvalitātes shēmās, piegādājot patērētājiem kvalitatīvus vietējos produktus, valdība otrdien, 11.oktobrī, papildināja kārtību pārtikas kvalitātes shēmu ieviešanai, darbībai un uzraudzībai.

Lai veicinātu vietējo produktu nonākšanu tirgū, ir izveidota bioloģiskās lauksaimniecības shēma, kurā kā operatori ir iekļauti primāro produktu ražotāji, kuri fasē un marķē produktus, kā arī pārstrādes produktu ražotāji. 

Tā kā bioloģiskās lauksaimniecības kontroles sistēmā ir iekļauts arī izejvielu ražotājs, kura darbību bioloģiskajā lauksaimniecībā apliecina kontroles iestādes izsniegts sertifikāts, ir jānosaka, ka bioloģiskās lauksaimniecības izejvielu ražotājs, kurš gan ražo primāros produktus, gan realizē tos pārstrādes uzņēmumam, tiek iekļauts bioloģiskās lauksaimniecības shēmā kā operators. 

Noteikumi „Grozījumi Ministru kabineta 2014. gada 12. augusta noteikumos Nr.461 „Prasības pārtikas kvalitātes shēmām, to ieviešanas, darbības, uzraudzības un kontroles kārtība”” stāsies spēkā pēc to publicēšanas oficiālajā izdevumā „Latvijas Vēstnesis”.

LR Zemkopības ministrija (ZM)

x

Paroles atgadināšana