Ekonomika un finanses

Tiek gatavota Agroķīmisko pētījumu centra reorganizācija, to likvidējot kā patstāvīgu institūciju

LR Ministru kabinets (MK)
31.07.2009

30-07-2009 Valsts sekretāru sanāksmē (VSS) citu dokumentu kopuā tika izsludināts:

- Rīkojuma projekts "Par valsts sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Agroķīmisko pētījumu centrs" likvidāciju"
Darbības joma: Publiskās pārvaldes politika
Ministru kabineta 2004.gada 13.jūlija sēdes protokola (prot. Nr.42 41.§) 2.punktā ir noteikts, ka Zemkopības ministrijai ir jāizvērtē valsts sabiedrības ar ierobežotu atbildību „Agroķīmisko pētījumu centrs” darbība un jāpieņem lēmums par tās turpmāko darbību.
Valsts sabiedrība ar ierobežotu atbildību „Agroķīmisko pētījumu centrs” ir izveidota ar Ministru kabineta 2004.gada 14.jūlija rīkojumu Nr.489 „Par valsts sabiedrības ar ierobežotu atbildību „Agroķīmisko pētījumu centrs” izveidi”, reorganizējot bezpeļņas organizāciju, valsts sabiedrību ar ierobežotu atbildību „Agroķīmisko pētījumu centrs”. Valsts sabiedrības ar ierobežotu atbildību „Agroķīmisko pētījumu centrs” kapitāla daļu (100 %) turētāja ir Zemkopības ministrija.
Pamatojoties uz Ministru Kabineta 2008.gada 23.decembra rīkojumu Nr.835 „Par atteikumu nodot privatizācijai valsts sabiedrību ar ierobežotu atbildību „Agroķīmisko pētījumu centrs””, ir nepieciešams Ministru kabinetā pieņemt lēmumu par turpmāko valsts sabiedrības ar ierobežotu atbildību „Agroķīmisko pētījumu centrs” darbību.
Rīkojuma projekts paredz likvidēt valsts sabiedrību ar ierobežotu atbildību „Agroķīmisko pētījumu centrs”, nododot tās funkcijas, tiesības un saistības Valsta augu aizsardzības dienestam.

LR Ministru kabinets (MK)

x

Paroles atgadināšana