Ekonomika un finanses

27. augusta Valsts sekretāru sanāksmē izsludinātie projekti

LR Ministru kabinets (MK)
28.08.2009

Noteikumu projekts "Grozījums Ministru kabineta 2008.gada 30.jūnija noteikumos Nr.467 "Invazīvo augu sugu izplatības ierobežošanas noteikumi""
Darbības joma: Dabas resursu, lauksaimnieciskās ražošanas un pārstrādes politika
Šobrīd spēkā Ministru kabineta 2008.gada 30.jūnija noteikumi Nr.467 “Invazīvo augu sugu izplatības ierobežošanas noteikumi”, kuru 15. punkts nosaka, ka invazīvo augu sugu ievešanu no trešajām valstīm kontrolē Pārtikas un veterinārā dienesta Sanitārā robežinspekcija.
Noteikumu projekts precizē atbildīgās institūcijas nosaukumu.

Noteikumu projekts "Makšķerēšanas noteikumi"
Darbības joma: Dabas resursu, lauksaimnieciskās ražošanas un pārstrādes politika
Pašreiz ir spēkā Ministru kabineta 2006.gada 10.janvāra noteikumi Nr.31 „Makšķerēšanas noteikumi” (turpmāk – noteikumi Nr.31)
Darba grupa pusgadu strādāja pie noteikumu Nr.31 normu redakcijas izvērtējuma un rezultātā piedāvāja grozījumus noteikumu normās, ievērojot šādus apstākļus:
1) zinātnieku novērtējumu par zivju resursu izmaiņām konkrētos ūdeņos;
2) nepieciešamību uzlabot makšķernieku darbību kontroles iespējas;
3) makšķernieku un biedrību priekšlikumus par makšķerēšanas iespēju attīstību un dažu zivju sugu papildu aizsardzību;
4) nepieciešamību noteikt papildu ūdenstilpes zemūdens medībām un precizēt zemūdens medību nosacījumus;
5) noteikumu izdošana jaunā redakcijā ir saistīta ar lielo grozījumu apjomu noteikumos Nr.31.
Darba grupa, izvērtējot iesūtītos makšķernieku, biedrību „Latvijas makšķernieku asociācija”, „Latvijas Zemūdens sporta federācija”, „Latvijas Zvejnieku federācija” un Latvijas Pašvaldību savienības priekšlikumus, kā arī valsts aģentūras „Latvijas Zivju resursu aģentūra” zinātnisko pamatojumu zivju resursu saglabāšanai un racionālai izmantošanai ir sagatavojusi jaunu Ministru kabineta noteikumu projektu „Makšķerēšanas noteikumi”.
Tā kā noteikumu projektā paredzēti vairāki nosacījumi zivju resursu saglabāšanai, noteikumi Nr.31 ir papildināti, nosakot vairāk upju, kur aizliegts makšķerēt rudenī zivju nārsta laikā, tāpat ir mainīts lomā paturamo zivju skaits un to garums, kā arī pamattakses piedzenamām summām par zaudējumu, kas nodarīts, nelikumīgi iegūstot zivis Latvijas ūdeņos. Noteikumu projekta 1.pielikumā ir noteiktas papildu ūdenstilpes, kurās atļautas zemūdens medības. Atļauta mākslīgi ataudzēto lašu makšķerēšana Buļļupē un Daugavā rudenī. Palielināts makšķerēšanas rīku āķu skaits izmantošanai jūras ūdeņos, paredzētas papildu prasības makšķerēšanas rīku lietošanai. Lai atvieglotu kontroli makšķerēšanas kartē tiks ierakstīts makšķernieka vārds, uzvārds un personas kods.

LR Ministru kabinets (MK)

x

Paroles atgadināšana