Ekonomika un finanses

Paredz atvieglot svaigpiena realizēšanas prasības siera ražošanai

Viktorija Kalniņa, LR Zemkopības ministrija (ZM)
11.09.2009

Zemkopības ministrija izstrādājusi Ministru kabineta (MK) noteikumu projektu „Noteikumi par kvalitātes prasībām svaigpienam, kas paredzēts siera ražošanai ar nogatavināšanas laiku vismaz 60 dienas”, ko 10. septembrī izsludināja valsts sekretāru sanāksmē.


Zemkopības ministrija izstrādājusi Ministru kabineta (MK) noteikumu projektu „Noteikumi par kvalitātes prasībām svaigpienam, kas paredzēts siera ražošanai ar nogatavināšanas laiku vismaz 60 dienas”, ko 10. septembrī izsludināja valsts sekretāru sanāksmē.
Noteikumu projektā ir noteiktas prasības, kas jāievēro attiecībā uz dzīvnieku veselību, dzīvnieku novietni un piena higiēnu un kvalitāti.
Tāpat noteikumu projekts paredz to laboratoriju kritērijus, kurās var veikt svaigpiena kvalitātes kontroles analīzes, kā arī laboratoriju, uz kuru Pārtikas un veterinārais dienests nosūta paraugus, ja rodas strīds starp svaigpiena ražotāju un pircēju.
Noteikumu projektā tiek samazināts administratīvais slogs attiecībā uz ražotāju un pārstrādātāju vienošanos par svaigpiena realizēšanu, kā arī veikti redakcionāli labojumi.
Paredzams, ka noteikumu projekts aizstās šobrīd spēkā esošos MK 2006.gada 14. novembra noteikumus Nr.931 „Noteikumi par kvalitātes prasībām svaigpienam, kas paredzēts siera ražošanai ar nogatavināšanas laiku vismaz 60 dienas, un kvalitātes atbilstības novērtēšanu”.
Noteikumu jaunā redakcija jāpaziņo Eiropas Komisijai, lai to varētu saskaņot ar citām Eiropas Savienības dalībvalstīm.
Noteikumu projekts stāsies spēkā pēc tā apstiprināšanas valdībā un publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

LR Zemkopības ministrija (ZM)

x

Paroles atgadināšana