Ekonomika un finanses

Papildinās prasības pārtikas kvalitātes shēmām

Antra Elste, LR Zemkopības ministrija (ZM)
06.10.2009

Zemkopības ministrija (ZM) izstrādājusi grozījumus Ministru kabineta (MK) noteikumos ''Prasības pārtikas kvalitātes shēmām, to ieviešanas, darbības, uzraudzības un kontroles kārtība'', ko ceturtdien, 1.okt., izsludināja valsts sekretāru sanāksmē.


Papildinās prasības pārtikas kvalitātes shēmām

Zemkopības ministrija (ZM) izstrādājusi grozījumus Ministru kabineta (MK) noteikumos ''Prasības pārtikas kvalitātes shēmām, to ieviešanas, darbības, uzraudzības un kontroles kārtība'', ko ceturtdien, 1.okt., izsludināja valsts sekretāru sanāksmē.

Lai samazinātu administratīvo slogu, noteikumu projektā precizēta uzraudzības un kontroles kārtība nacionālajai pārtikas kvalitātes shēmai, turklāt grozījumi paredz esošo produktu sarakstu papildināt ar jaunu produktu - saliktu pārtikas produktu un uztura bagātinātāju - kvalitātes prasībām.

Latvijas izcelsmes produktu atpazīstamības un patērētāju informētības veicināšanai, paredzēts shēmas norādē ''Kvalitatīvs produkts'' ietvert arī norādi par produkta izcelsmes valsti vai reģionu un izejvielas minimālo daudzumu no vienas Eiropas Savienības dalībvalsts vai reģiona.

Izmaiņas stāsies spēkā pēc to apstiprināšanas valdībā un publicēšanas laikrakstā ''Latvijas Vēstnesis''.

LR Zemkopības ministrija (ZM)

x

Paroles atgadināšana