Ekonomika un finanses

Paredz samazināt Zemkopības ministrijas pakļautībā esošo valsts aģentūru skaitu

Viktorija Kalniņa, LR Zemkopības ministrija (ZM)
08.10.2009

Ministru kabineta noteikumu projekts paredz jaunās vienotas valsts aģentūras izveidošanu.


Zemkopības ministrija izstrādājusi Ministru kabineta noteikumu projektu „Valsts aģentūras „Valsts tehniskās uzraudzības aģentūra” nolikums”, ko šodien izsludināja valsts sekretāru sanāksmē.

Lai samazinātu valsts aģentūru skaitu un pakļautībā esošo iestāžu administratīvās izmaksas, Zemkopības ministrija plāno reorganizēt valsts aģentūras K.Ulmaņa piemiņas muzejs „Pikšas” un "Latvijas Lauksaimniecības muzejs”, reorganizējot esošās aģentūras un uz valsts aģentūras „Valsts tehniskās uzraudzības aģentūra” bāzes izveidojot jaunu.

Ministru kabineta noteikumu projekts paredz jaunās vienotas valsts aģentūras izveidošanas mērķi, funkcijas, tiesības un kompetenci, finansēšanas kārtību, rīcību ar valdījumā nodoto mantu un pārvaldes kārtību, kā arī reorganizācijas un likvidācijas kārtību.

Aģentūras darbības mērķis būs tāpat kā līdz šim nodrošināt traktortehnikas un to piekabju valsts uzraudzību, piešķirt un anulēt traktortehnikas vadīšanas tiesības un izsniegt traktortehnikas vadītāju apliecības, kā arī veikt citas ar traktortehniku saistītās kontroles funkcijas.

Papildus jau līdzšinējām funkcijām plānots, ka valsts aģentūra iepazīstinās sabiedrību ar lauksaimniecības nozaru attīstības vēsturi un popularizēs materiālās un nemateriālās liecības par saimniekošanu un dzīvi Latvijas laukos no 19.gadsimta beigām līdz mūsdienām.

Visu triju valsts aģentūru reorganizāciju plānots pabeigt  līdz 2010.gada 1.janvārim.

 

LR Zemkopības ministrija (ZM)

x

Paroles atgadināšana