Ekonomika un finanses

No 1. janvāra darbu uzsāks „Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūts”

Viktorija Kalniņa, LR Zemkopības ministrija (ZM)
12.11.2009

Zemkopības ministrija (ZM) izstrādājusi grozījumus Ministru kabineta (MK) noteikumos „Klasiskā cūku mēra likvidēšanas un draudu novēršanas kārtība”, „Epizootiju uzliesmojuma likvidēšanas un draudu novēršanas kārtība” un „Noteikumi par references laboratorijas statusa piešķiršanas un akreditācijas kārtību, funkcijām un pienākumiem, kā arī iekārtām un aprīkojumam noteiktajām prasībām pārtikas, dzīvnieku barības un veterinārajā jomā”, ko šodien izsludināja valsts sekretāru sanāksmē.

Paredzēts, ka sākot ar 2010.gada 1.janvāri oficiālos laboratoriskos izmeklējumus klasiskā cūku mēra diagnostikā veiks Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūts. Tāpat institūta pārziņā būs oficiālo laboratorisko izmeklējumu epizootiskas slimības noteikšana, kā arī references laboratorijas funkciju veikšana pārtikas, dzīvnieku barības un veterinārajā jomā.

Jau vairākkārt esam rakstījuši, ka Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) struktūrā sākot ar 2010.gada 1.janvāri vairs neietilps Nacionālais diagnostikas centrs un tā laboratorijas.

Izmaiņas stāsies spēkā pēc to apstiprināšanas valdībā un publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

LR Zemkopības ministrija (ZM)

x

Paroles atgadināšana