Ekonomika un finanses

21. janvāra Valsts sekretāru sanāksmē izsludinātie projekti

Inese Galeja, AgroPols
22.01.2010

Noteikumu projekts "Kārtība, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu zivsaimniecības attīstībai pasākumam "Akvakultūras dzīvnieku slimību ierobežošana""

Pasākuma mērķis ir saskaņā ar normatīvajiem aktiem par veterinārajām prasībām akvakultūras dzīvniekiem apkarot akvakultūras dzīvnieku neeksotiskās infekcijas slimības. Ar slimību sarakstu var iepazīties 2008.gada 2.jūnija MK noteikumu Nr.400 „Veterinārās prasības akvakultūras dzīvniekiem, no tiem iegūtiem produktiem un to apritei, kā arī atsevišķu akvakultūras dzīvnieku infekcijas slimību profilaksei un apkarošanai” 1.pielikuma 2.daļas tabulā.
 Pasākums tiks ieviests ar Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) izstrādātu akvakultūras dzīvnieku neeksotisko infekcijas slimību apkarošanas programmu.
Atbalsta mērķauditorija ir PVD atzīti akvakultūras nozares uzņēmumi, kuriem būs radušies zaudējumi pēc valsts uzraudzībā esošas neeksotiskās infekcijas slimības uzliesmojuma apkarošanas.
Jāatzīmē, ka Latvijā audzētām zivīm pagaidām nav konstatētas veterinārās jomas normatīvajos aktos minētās zivju infekcijas slimības.
Noteikumu projekts stāsies spēkā pēc tā apstiprināšanas valdībā un publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.
AP piezīme: noteikumu projekts svarīgs akvakultūras nozares uzņēmumiem

Noteikumu projekts "Grozījumi Ministru kabineta 2005.gada 22.februāra noteikumos Nr.142 "Pārtikas un veterinārā dienesta nolikums""
Ministru kabineta noteikumu projekta sagatavošanas mērķis ir dienesta nolikumā precizēt likumos noteiktās dienesta funkcijas un uzdevumus funkciju izpildei:
1) precizēts dienesta darbības mērķis, lai tas atbilstu likumos noteiktajām funkcijām;
2) noteiktas dienesta funkcijas, uzskaitot konkrētās valsts uzraudzības un kontroles jomas, nevis dodot atsauci uz likumiem;
3) precizēti dienesta uzdevumi funkciju nodrošināšanai, papildinot uzskaitījumu ar uzdevumiem ciltsdarba un piena ražotāju un piena pircēju kontroles jomā un svītrojot uzdevumus, kas saistīti ar laboratorisko un diagnostisko izmeklējumu veikšanu.
Noteikumu projekts stāsies spēkā pēc tā apstiprināšanas valdībā un publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.
AP piezīme: noteikumu projekts svarīgs PVD darbiniekiem


Noteikumu projekts "Grozījumi Ministru kabineta 2008.gada 21.jūlija noteikumos Nr.575 "Bakteriālās iedegas apkarošanas un izplatības ierobežošanas kārtība""
Pašreiz spēkā ir Ministru kabineta 2008.gada 21.jūlija noteikumi Nr.575 „Bakteriālās iedegas apkarošanas un izplatības ierobežošanas kārtība”. Tajos ir dažas redakcionālas neprecizitātes, kas rada pārpratumus normatīvajā akta piemērošanā.
Projekta būtība ir precizēt Ministru kabineta 2008.gada 21.jūlija noteikumu Nr.575 „Bakteriālās iedegas apkarošanas un izplatības ierobežošanas kārtība” tekstu, lai novērstu pārpratumus normatīvā akta piemērošanā:
1) 11.5. un 11.6.apakšpunktā iekļautās atsauces par gadījumiem, kad piemēro fitosanitāros pasākumus, nav precīzas. Grozījumi minētajos apakšpunktos precizē atsauces uz citiem noteikumu punktiem;
2) tiek grozīts noteikumu 10.punkts, paplašinot to lēmumu uzskaitījumu, kas publicējami laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”. Ņemot vērā iepriekšējo gadu pieredzi, administratīvie akti par bakteriālās iedegas inficētajām teritorijām galvenokārt ir bijuši vispārēji administratīvi akti un skāruši uzreiz daudzu saimniekaugu īpašniekus. Tāpēc ir nepieciešama vispārējo administratīvo aktu publikācija „Latvijas Vēstnesī” gan par fitosanitārajiem pasākumiem, gan par to atcelšanu;
3) 16.punkts ir attiecināms arī uz 14.punktā minēto fitosanitāro pasākumu atcelšanu. Līdz ar to projekts papildina 16.punktu ar atsauci uz 14.punktu.
Noteikumu projekts stāsies spēkā pēc tā apstiprināšanas valdībā un publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.
AP piezīme: noteikumu projekts svarīgs augkopjiem


Noteikumu projekts "Grozījumi Ministru kabineta 2009.gada 30.novembra noteikumos Nr.1369 "Kārtība, kādā persona, kas nodarbojas ar veterinārmedicīnisko praksi, iegādājas, uzglabā un izlieto zāles""
Lai aktualizētu noteikuma projektā noteiktās atsauces uz Eiropas Savienības tieši piemērojamām tiesību normām, visā projekta tekstā atsauces uz Padomes Regulu 2377/90 ir aizstātas ar atsaucēm uz Eiropas Parlamenta un Padomes Regulu 470/2009 (projekta 2., 3., un 4.punkts), jo veterināro zāļu sastāvā iekļauto farmakoloģiski aktīvo vielu pieļaujamam atliekvielu daudzumam dzīvnieku izcelsmes produktos un zāļu izdalīšanās periodam no dzīvnieku organisma ir jābūt noteiktam saskaņā ar Eiropas Parlamenta un Padomes Regulas Nr.470/2009 prasībām.
Tāpat novērsta to normu dublēšanās, kuras nosaka nepieciešamo informāciju, kas jānorāda veterinārmedicīniskās aprūpes pakalpojumu sniedzējam, iegādājoties veterinārās zāles.
Noteikumu projekts stāsies spēkā pēc tā apstiprināšanas valdībā un publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.
AP piezīme: noteikumu projekts svarīgs veterinārmedicīniskās aprūpes pakalpojumu sniedzējiem

AgroPols

x

Paroles atgadināšana