Ekonomika un finanses

Valsts sekretāru sanāksmē izsludina grozījumus dzīvnieku aprites likumā

Inese Galeja, AgroPols
29.01.2010

Zemkopības ministrija (ZM) izstrādājusi likumprojektu „Grozījumi Dzīvnieku barības aprites likumā”, ko vakar (28. janvārī) izsludināja valsts sekretāru sanāksmē.
No 2010. gada 1. septembra tiks piemērota Eiropas Parlamenta un Padomes Regula Nr.767/2009, kas nosaka Dzīvnieku barības aprites likumā iepriekš minētas definīcijas, kā arī barības marķēšanas, iepakošanas, tirdzniecības prasības. Grozījumi paredz izslēgt tos likuma pantus, kuros ietvertās tiesību normas dublē Eiropas Parlamenta un Padomes Regulas prasības.
MK noteikumi „Noteikumi par prasībām tirdzniecības vietai, kur pārdod mājas (istabas) dzīvnieku barības maisījumus no atvērta oriģinālā iepakojuma, un šīs tirdzniecības vietas reģistrācijas kārtību” un „Noteikumi par atļautajām dzīvnieku barības piedevām un bioproteīniem, kā arī to aprites kārtību” no 2010. gada 1. septembra zaudēs spēku, jo tie ietver prasības, kas iekļautas Regulā Nr.767/2009.
Likumprojekts stāsies spēkā pēc tā apstiprināšanas Saeimā.

Tāpat vakardienas valsts sekretāru sanāksmē izsludināja Zemkopības ministrijas izstrādātos grozījumus Ministru kabineta 2009. gada 7. jūlija noteikumos Nr. 746 „Lauksaimniecības un lauku attīstības kredītu garantēšanas kārtība”
Noteikumi nosaka lauksaimniecības un lauku attīstības kredītu garantēšanas kārtību, ko veic valsts akciju sabiedrība “Lauku attīstības fonds”.
Tāpat precizēti arodapmācības, informācijas un veicināšanas pasākumi, kā arī citi atbalstāmie darbības veidi.
Noteikumu projekts stāsies spēkā pēc tā apstiprināšanas valdībā un publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana