Ekonomika un finanses

Šonedēļ parakstīs vairākus sadarbības līgumus lauksaimniecībā

Antra Elste, LR Zemkopības ministrija (ZM)
16.02.2010

Trešdien, 17. februārī zemkopības ministrs Jānis Dūklavs un Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) priekšsēdis Andris Jaunsleinis parakstīs sarunu protokolu 2010. gadam. Plānots, ka nākamgad Zemkopības ministrijas (ZM) sarunas ar Latvijas Pašvaldību savienību notiks par Eiropas Komisijas programmu skolu apgādei ar augļiem un dārzeņiem, pašvaldību iespējām saņemt atbalstu ar LEADER pieeju īstenotajos Lauku attīstības programmas (LAP) un Eiropas Zivsaimniecības fonda Rīcības programmas (EZF) atbalsta pasākumos, par valsts lauku tīkla aktivitātēm un to ieviešanas gaitu, par publisko mežu plānošanu un apsaimniekošanu, kā arī citiem svarīgiem un aktuāliem jautājumiem.
Protokols tiks parakstīts 13.00, 2306. kabinetā.

Savukārt piektdien, 19. februārī tiks parakstīts nodomu protokols starp ZM, Latvijas Zinātņu akadēmiju un Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmiju. Protokola mērķis ir veicināt lauksaimniecības un meža zinātnes ciešāku sadarbību ar citām Latvijas Zinātņu akadēmijā pārstāvētām nozarēm.
Nodomu protokols tiks parakstīts pulksten 13.30, 2306. kabinetā.

Tāpat piektdien Jānis Dūklavs un biedrības „Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome” (LOSP) valdes priekšsēdētājs Armands Krauze parakstīs sadarbības līgumu lauksaimniecības un lauku attīstības politikā 2010. gadam. Dokuments paredz turpināt abpusēju sadarbību starp lauksaimniekiem un ZM, lauksaimniecības un lauku attīstības politikas veidošanā un īstenošanā. Līguma mērķis ir arī nodrošināt lauksaimniecības produktu ražotāju, lauku iedzīvotāju un lauksaimnieku informēšanu un aktīvu iesaistīšanu lēmumu pieņemšanas procesos.
Sadarbības līgums tiks parakstīts pulksten 14.30, 2306. kabinetā.

LR Zemkopības ministrija (ZM)

x

Paroles atgadināšana