Ekonomika un finanses

ZM vēlas sekmēt godīgu konkurenci kvasa ražošanā

Inese Galeja, AgroPols
26.02.2010

Vakar notikušajā valsts sekretāru sanāksmē izsludināja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādāto Ministru kabineta (MK) noteikumu projektu „Kvalitātes un klasifikācijas prasības kvasam un kvasa (iesala) dzērienam”.
Jaunais noteikumu projekts nosaka atšķirību starp raudzētu un neraudzētu kvasu, kā arī produkta ražošanā izmantojamās izejvielas, gatavās produkcijas drošības un kvalitātes rādītājus.
Noteikumu projekts paredz, ka kvasa ražošanā nav atļauts izmantot saldinātājus un aromatizētājus, bet kvasu var bagātināt ar vitamīniem un minerālvielām, un kvasa ražošanā var izmantot tikai noteiktas pārtikas piedevas. Jaunā tiesiskā regulējuma mērķis ir rūpēties par patērētāju interesēm un godīgu konkurenci.
Paredzams, ka noteikumu projekts stāsies spēkā ar 2011. gada 1. jūliju.

Tāpat sanāksmē izsludināja arī ZM izstrādāto noteikumu projektu "Prasības olu piegādei mazā daudzumā". Noteikumu projekts paredz noteikt kārtību, kādā izsniedz, aptur un atjauno olu realizācijas atļauju. Noteikumu projektā mājputnu ganāmpulka lielums, no kura iegūst olas realizācijai mazā daudzumā, no patlaban atļaujamiem 50 mājputniem palielināts līdz 350 mājputniem.

 

AgroPols

x

Paroles atgadināšana