Ekonomika un finanses

Paredzēta nepārtraukta projektu iesniegumu pieņemšana atbalstam pasākumā „Zvejas un akvakultūras produktu apstrāde”

Ilze Vabole, AgroPols
25.03.2010

Zemkopības ministrija (ZM) izstrādājusi grozījumus Ministru kabineta (MK) 2008. gada 1. aprīļa noteikumos Nr. 241 „Kārtība, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu zivsaimniecības attīstībai atklātu projektu iesniegumu konkursu veidā pasākumam „Zvejas un akvakultūras produktu apstrāde””. Tas 25. martā izsludināts valsts sekretāru sanāksmē.

Noteikumu projekts paredz nepārtrauktu projektu iesniegumu pieņemšanas kārtību, lai atbalsts būtu pieejams visa gada garumā, tādējādi izvairoties no kampaņveida projektu iesniegumu pieņemšanas noteiktā termiņā.

Savukārt, lai nodrošinātu projektu ātrāku izvērtēšanu un lēmuma pieņemšanu, noteikumu projekts paredz, ka projektu iesniegumu vērtēšana tiek uzsākta uzreiz pēc to iesniegšanas Lauku atbalsta dienestā (LAD).

Pamatojoties uz pasākuma īstenošanas pieredzi iepriekšējās projektu iesniegumu iesniegšanas kārtās, noteikumos izdarīti vairāki tehniski un redakcionāli grozījumi, kas vienkāršo un precizē atbalsta saņemšanas nosacījumus.

Vēl tiek atvieglota naudas plūsmas pārskatu pa mēnešiem un gadiem iesniegšanas kārtība LAD projektu iesniegumu iesniegšanas brīdī un īstenošanas laikā. Plānots, ka turpmāk naudas plūsmas pārskats nebūs jāiesniedz pa mēnešiem, bet tikai pa gadiem, turklāt atvieglotā formā.

Grozījumi stāsies spēkā pēc to apstiprināšanas valdībā un publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana