Ekonomika un finanses

Vienkāršos pieteikšanās kārtību atbalsta pasākumam “Zveja iekšējos ūdeņos”

Ilze Vabole, AgroPols
25.03.2010

Zemkopības ministrija (ZM) izstrādājusi grozījumus Ministru kabineta (MK) 2008. gada 6. oktobra noteikumos Nr. 828 „Kārtība, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu zivsaimniecības attīstībai atklātu projektu iesniegumu konkursu veidā pasākumam “Zveja iekšējos ūdeņos””, ko 25. martā izsludināja valsts sekretāru sanāksmē.

Noteikumu projekts paredz, ka projektu iesniegumu pieņemšana Lauku atbalsta dienestā (LAD) tiek izsludināta uz ilgāku termiņu, lai nodrošinātu iespēju iesniegt projekta iesniegumu atbalsta pretendentam vēlamajā laikā, tādējādi veicinot atbalsta pretendentu aktivitāti. Nodrošinot atbalsta pieejamību ilgstošā periodā, tiks samazināts arī administratīvais slogs gan pretendentam, gan administrējošajai iestādei - LAD.

Savukārt, lai nodrošinātu projektu ātrāku izvērtēšanu un lēmuma pieņemšanu, kā arī projekta īstenošanu, grozījumi paredz, ka projektu iesniegumu vērtēšana tiek uzsākta uzreiz pēc to iesniegšanas LAD.

Pamatojoties uz pasākuma īstenošanas pieredzi iepriekšējās projektu iesniegumu iesniegšanas kārtās, noteikumos izdarīti vairāki tehniski un redakcionāli grozījumi, kas vienkāršo un precizē atbalsta saņemšanas nosacījumus.

Papildus tiek atvieglota naudas plūsmas pārskatu pa mēnešiem un gadiem iesniegšanas kārtība LAD projektu iesniegumu iesniegšanas gadā, turpmākajos gados līdz projekta īstenošanas beigām un gadā pēc projekta īstenošanas. Plānots, ka turpmāk naudas plūsmas pārskats nebūs jāiesniedz pa mēnešiem, bet tikai pa gadiem, turklāt atvieglotā formā.

Grozījumi stāsies spēkā pēc to apstiprināšanas valdībā un publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana