Ekonomika un finanses

Samazina administratīvo slogu attiecībā uz ražotāju un pārstrādātāju vienošanos par svaigpiena realizēšanu

Ilze Vabole, AgroPols
30.03.2010

Kā informēja Zemkopības ministrijas (ZM) Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas pārvaldes vecākā referente Viktorija Kalniņa, valdība 30. martā apstiprināja ZM izstrādāto Ministru kabineta noteikumu projektu „Noteikumi par kvalitātes prasībām svaigpienam, kas paredzēts siera ražošanai ar nogatavināšanas laiku vismaz 60 dienas”.

Noteikumu projektā ir noteiktas prasības, kas jāievēro attiecībā uz dzīvnieku veselību, dzīvnieku novietni un piena higiēnu un kvalitāti.

Tāpat noteikumu projekts paredz to laboratoriju kritērijus, kurās var veikt svaigpiena kvalitātes kontroles analīzes, kā arī laboratoriju, uz kuru Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) nosūta paraugus, ja rodas strīds starp svaigpiena ražotāju un pircēju.

Noteikumu projektā tiek samazināts administratīvais slogs attiecībā uz ražotāju un pārstrādātāju vienošanos par svaigpiena realizēšanu, kā arī veikti redakcionāli labojumi.

Noteikumu projekts aizstās šobrīd spēkā esošos MK 2006. gada 14. novembra noteikumus Nr. 931 „ Noteikumi par kvalitātes prasībām svaigpienam, kas paredzēts siera ražošanai ar nogatavināšanas laiku vismaz 60 dienas, un kvalitātes atbilstības novērtēšanu ”.

Noteikumi stāsies spēkā pēc to publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana