Ekonomika un finanses

Vakcināciju pret trakumsērgu veiks saskaņā ar vakcīnas ražotāja veterināro zāļu lietošanas instrukcijā noteikto kārtību

Ilze Vabole, AgroPols
19.07.2013

Zemkopības ministrija sagatavojusi grozījumus noteikumos, kas precizē kārtību, kādā tiek veikta dzīvnieku vakcinācija pret trakumsērgu, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Kalniņa. Izmaiņas noteikumos izstrādātas saskaņā ar Veterinārmedicīnas likumā noteiktajām prasībām.

Veterinārmedicīnas likumā noteikts, ka dzīvnieku īpašniekiem vai turētājiem ir pienākums nodrošināt suņu, kaķu un mājas (istabas) sesku vakcināciju pret trakumsērgu. Līdz šim bija noteikts, ka dzīvniekus pret trakumsērgu vakcinē reizi gadā. Savukārt jaunās prasības paredz, ka vakcināciju pret trakumsērgu praktizējošs veterinārārsts izdara saskaņā ar vakcīnas ražotāja veterināro zāļu lietošanas instrukcijā noteikto kārtību un izsniedz Eiropas Savienības mājas (istabas) dzīvnieka pasi vai vakcinācijas apliecību.

Izmaiņas noteikumos stāsies spēkā pēc to izskatīšanas valdībā un publicēšanas oficiālā izdevuma „Latvijas Vēstnesis” tīmekļa vietnē www.vestnesis.lv. Plašāka informācija par grozījumiem MK 2010. gada 23. februāra noteikumos Nr. 178 „Trakumsērgas profilakses un apkarošanas kārtība”, ko ceturtdien, 18. jūlijā, izsludināja Valsts sekretāru sanāksmē, pieejama MK mājas lapā: http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40292432.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana