Ekonomika un finanses

Atbalstīti grozījumi Dzīvnieku aizsardzības likumā

Ilze Vabole, AgroPols
08.01.2014

Otrdien, 7. janvārī, valdība atbalstīja Zemkopības ministrijas (ZM) sagatavotos grozījumus Dzīvnieku aizsardzības likumā, kas paredz mainīt šobrīd esošās Dzīvnieku aizsardzības ētikas padomes nosaukumu, precizējot sabiedrības līdzdalības mehānismus dzīvnieku aizsardzības jautājumu risināšanā, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Kalniņa. Turpmāk padomes nosaukums būs Dzīvnieku aizsardzības un labturības konsultatīvā padome.

Izmaiņas likumā arī paredz, ka šobrīd noteiktās ZM funkcijas izmēģinājuma dzīvnieku jomā turpmāk uzticēs veikt valsts zinātniskajam institūtam „Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūtam „BIOR” (BIOR), kam ir nepieciešamā kapacitāte un pieredze darbā ar alternatīvām laboratorijas metodēm. Tāpat izmaiņas likumā paredz, ka BIOR nodrošinās zinātniskiem mērķiem izmantojamo dzīvnieku aizsardzības komitejas izveidi, kura konsultēs kompetentās iestādes un dzīvnieku labturības struktūras, kas saistītas ar izmēģinājumu dzīvnieku iegūšanu, audzēšanu, izmitināšanu, kopšanu un izmantošanu procedūrās, un nodrošinās paraugprakses apmaiņu.

Dzīvnieku aizsardzības un labturības konsultatīvā padome ir konsultatīva institūcija, kuras darbības mērķis ir veicināt sabiedrības līdzdalību dzīvnieku aizsardzības un labturības politikas izstrādē un īstenošanā. Plānots, ka turpmāk Dzīvnieku aizsardzības un labturības konsultatīvo padomi vadīs zemkopības ministrs.

Izmaiņas likumā stāsies spēkā pēc to apstiprināšanas Saeimā un publicēšanas oficiālā izdevuma „Latvijas Vēstnesis” tīmekļa vietnē. Plašāka informācija par likumprojektu „Grozījumi Dzīvnieku aizsardzības likumā” pieejama Ministru kabineta mājaslapā.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana